logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
It's Never Too Late © Elmgreen & Dragset

Z-Files #9: It’s Never Too Late to Say Sorry op Art Rotterdam

Z-Files: 06/02/2015
Locatie: Van Nelle fabriek

Sculpture International Rotterdam presenteert tijdens Art Rotterdam: Z-Files #9: It’s Never Too Late To Say Sorry
Vrijdag 6 februari, 16:30 uur – 17:30 uur
Locatie: Intersections gedeelte, citizenM Hotel Lounge, Van Nellefabriek

Op vrijdag 6 februari om 16.30 uur wordt de korte documentaire en het boek It’s Never Too Late To Say Sorry, over het veelbesproken kunstwerk van kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset op de Coolsingel, gepresenteerd tijdens Art Rotterdam. Hoofdrolspeler is Wim Konings, de man die een jaar lang dagelijks om klokslag twaalf uur ‘It is never too late to say sorry!’ omriep, als appèl aan de stad en de passanten. De publicatie bevat 366 rapporten van Wim Konings over het dagelijks leven van dit kunstwerk en de omroeper, geschreven door de omroeper zelf.

Kunstenaar Marieke van der Lippe maakte de documentaire It’s Never Too Late to Say Sorry, over het kunstwerk en de omroeper, in opdracht van Sculpture International Rotterdam (SIR), de organisatie die verantwoordelijk is voor het internationale programma kunst en de publieke ruimte, onder meer op de Coolsingel.

Programma Z-Files #9
De documentaire en het boek van Wim Konings worden in de Van Nellefabriek getoond als onderdeel van Art Rotterdam. De film wordt in de citizenM Hotel Lounge getoond als onderdeel van het lezingenprogramma Reflections tijdens ART Rotterdam.

Deze middag wordt gepresenteerd door Noor Mertens, conservator Moderne & hedendaagse kunst en Stadscollectie van Museum Boijmans Van Beuningen. De middag bestaat uit vertoning van de documentaire, gesprekken met filmmaker Marieke van der Lippe, boekvormgever Simon Davies en (via Skype) de makers van het kunstwerk – Elmgreen & Dragset. Tot slot leest Wim Konings twee rapporten voor uit het boek 366 Sorry-rapporten.

De film It’s Never Too Late to Say Sorry en het boek 366 Sorry-rapporten werden gemaakt in opdracht van Sculpture International Rotterdam, met steun van de gemeente Rotterdam. SIR beheert en ontwikkelt de internationale beeldencollectie die zich bevindt op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad en is een programma van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office