Event

25/07/2016 — 29/07/2016
Museumpark

Graduate Resident 2: Mat Do


Uproot Rotterdam programma: Graduate Residencies
Finissage: vrijdag 29 juli, 16.00 uur

Wekelijks wordt een recente afstudeerder van een Nederlandse kunst of ontwerp opleiding uitgenodigd voor een werkverblijf in het Museumpark. Zij tonen hun afstudeerwerk en geven hier een vervolg aan. Bezoekers van Uproot Rotterdam zijn uitgenodigd om hun aankomst en vertrek bij te wonen.

De tweede gast in het Verblijf is beeldend kunstenaar Mat Do. Hij studeerde af aan het Piet Zwart Instituut en zet zijn afstudeerproject voort tijdens zijn residency in het beeldenpark.

Terugblik
29_programma Uproot Rotterdam Foto Rene Castelijn_lowres30_programma Uproot Rotterdam Foto Rene Castelijn_lowres

32_programma Uproot Rotterdam Foto Rene Castelijn_lowresFotoreportage finissage, vrijdag 29 juli, Graduate Residencie 2, foto’s: Rene Catelijn.

Achtergrondinformatie

Metropolis M schreef over zijn eindcollectie: “de presentaties van Raluca Croitoru en Mat Do zijn spaarzamer, en trekken alleen al daarom meer aandacht naar zich toe. (…) Mat Do toont hier een collectie ready-mades: hoedenplanken met op een ervan een doos tissues, waarin in elke individuele tissue handmatig het Kappa-logo is gestanst. Eronder is nog een kleine sculptuur geplaatst.”

Graduates in Residency

Graduate Resident 1: Woody ’S-gravemade & Fabian Bredt
Graduate Resident 2: Mat do
Graduate Resident 3: Milena Naef
Graduate Resident 4: Jorieke Tenbergen
Graduate Resident 5: Isabel Mager

Het programma van het Afstudeerdersverblijf wordt samengesteld door Studio Makkink & Bey, in opdracht van BKOR en SIR (programma’s van CBK Rotterdam). Kijk hier voor het programma van Uproot Rotterdam.
Portret: Wouter de Wit Photography.