Foto: Rogier Arents

Workshop

27/07/2016
Museumpark

Museum Guest 2: hoe smaakt het Museumpark


Museum Guests: ‘Hoe smaakt het Museumpark’?’
Woensdag 27 juli, 19 – 21 uur, aanmelden via deze link
Toegang gratis, kinderen welkom. Verzamelen bij Uproot Rotterdam.

De ervaring van een stadspark is vooraleerst visueel: kleurencombinaties, vormen en texturen strelen onze ogen en zorgen voor een prettige atmosfeer. Wat gebeurt er als niet de ogen, maar de andere zintuigen aan bod komen?  Tijdens de workshop Hoe smaakt het Museumpark? worden vooral de smaakpapillen aangesproken en ontdekken de deelnemers hoe een stadspark smaakt. In het Museumpark worden eetbare planten verzameld waarvan de smaak wordt geconserveerd in een thee melange.

Het collectief Contemporary Wild bestaat uit twee jonge ontwerpers, Asnate Bočkis en Willem van Doorn, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Zij zijn gefascineerd door de dualiteit tussen mens en natuur. Contemporary Wild werkt aan onderzoeksprojecten binnen het domein van het contextueel ontwerp. Met hun provocerende projecten stimuleren Bočkis en Van Doorn het autonome denken. Zij ontwikkelen strategieën om natuurlijke elementen in het stedelijke landschap op alternatieve wijze in te zetten.

Museum Gasten/ Museum Guests
Studio Makkink&Bey werkt samen met de omliggende musea en programmeert exclusieve activiteiten in het Museumpark. De workshop Hoe smaakt het Museumpark? kwam tot stand met dank aan Het Nieuwe Instituut. Het programma Museum Guests wordt georganiseerd als onderdeel van Uproot Rotterdam en werd samengesteld door Studio Makkink & Bey in opdracht van BKOR en SIR (programma’s van CBK Rotterdam).

Museum Guest 1: Rondleiding David Bade & Tirzo Martha
Museum Guest 2: Hoe smaakt het Museumpark?
Museum Guest 3: Kopie Studie
Museum Guest 4: Tour Museumparkvilla’s

Beeldverslag, Hoe maakt het Museumpark?
21_Randprogramma Uproot Rotterdam Foto Rene Castelijn_lores 22_Randprogramma Uproot Rotterdam Foto Rene Castelijn_lores 26_Randprogramma Uproot Rotterdam Foto Rene Castelijn_lores 27_Randprogramma Uproot Rotterdam Foto Rene Castelijn_loresFoto’s: Rene Castelijn voor Studio Makkink & Bey.