Graduate Residents Woody 's Gravemade en Fabian Bredt. Uproot Rotterdam is een project van Studio Makkink & Bey in opdracht van BKOR en SIR.

Graduate Resident 1: Woody ’S-gravemade ism Fabian Bredt


Uproot Rotterdam programma: Graduate Residencies
Finissage: vrijdag 22 juli, 16:00 uur

Wekelijks wordt een recente afstudeerder van een Nederlandse kunst of ontwerp opleiding uitgenodigd voor een werkverblijf in het Museumpark. Zij tonen hun afstudeerwerk en geven hier een vervolg aan. Bezoekers van Uproot Rotterdam zijn uitgenodigd om hun aankomst en vertrek bij te wonen.

De eerste gast in de Graduate Residency (het Afstudeerders Verblijf in het pop-up beeldenpark) is Woody ‘s-Graven­made (i.s.m. met Fabian Bredt). Woody studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, afdeling Textiel & Mode en zet zijn afstudeerproject voort tijdens zijn residency in het beeldenpark. Hij baseerde zijn afstudeerwerk op de straatcultuur en -mode van Nederlandse en Marokkaanse jongeren. Bekijk hier de video van zijn eindexamencollectie.

Terugblik

4 photo Jules van den Langenberg woody 1
1 photo Jules van den Langenberg woody 113770533_1571490689813370_929362808488163666_n[1]Fotoreportage finissage, vrijdag 22 juli, Graduate Residencie 1, foto’s: Jules van den Langenberg.

Achtergrondinformatie

belmodo.be schreef over de eindexamencollectie…
“Nog nooit eerder gezien op de catwalk en het heeft mij zeker en vast verbaasd. Woody zorgde voor een fashion clash die verdomd goed werkte tussen de westerse cultuur en het Midden-Oosten. We kennen allemaal de traditionele Islamitische klederdracht zoals de boerka en nikab. De jonge ontwerper wilde absoluut deze items integreren in zijn collectie en er 1 grote fashion cultuur van maken. Dit is de “Dutch Collection”.

“1 van zijn main prints uit de collectie was er eentje om nooit meer te vergeten. Hij haalde zijn inspiratie uit de, zoals hij het zelf omschreef, typische Turkenzak. Ik denk dat we die allemaal wel eens hebben zien passeren op straat. De grote blauw, rood, wit gestreepte tas waar we de was mee gaan doen in het wassalon. Jep, van dit lelijk ding komt Woody zijn indrukwekkende print. De print kreeg een nieuwe dimensie en werd verwerkt in joggings, gewaden en bourka’s. Voor de collectie werden stoffen als polyester en plastiek gebruikt om volume te creëren.”

foto7.1 - kopie

Foto: een van de werken van Woody ‘S-gravemade ten tijde van de eindexamenpresentatie, KABK.

Graduates in Residency

Graduate Resident 1: Woody ’S-gravemade & Fabian Bredt
Graduate Resident 2: Mat do
Graduate Resident 3: Milena Naef
Graduate Resident 4: Jorieke Tenbergen
Graduate Resident 5: Isabel Mager

Het programma van het Afstudeerdersverblijf wordt samengesteld door Studio Makkink & Bey, in opdracht van BKOR en SIR (programma’s van CBK Rotterdam). Kijk hier voor het programma van Uproot Rotterdam.