logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Primair onderwijs

Filosofierondleiding
Tijdens deze rondleiding ontdekken kinderen dat het niet alleen leuk is om naar kunst te kijken, maar dat het vooral ook leuk is om er met elkaar over te praten. 
Jonge kinderen zijn van nature erg onderzoekend ingesteld: zet ze voor een kunstwerk en ze beginnen automatisch een gesprek. Ze stellen elkaar vragen, geven elkaar antwoord en gaan zelfs in discussie met elkaar. Om leerlingen nog verder uit te dagen om na te denken over bepaalde onderwerpen, gaat er een TENT-rondleider mee die prikkelende vragen stelt en het gesprek leidt.
Meer informatie: judith@tentrotterdam.nl

Ontmoeting met een kunstenaar
Hoe is het om kunstenaar te zijn? Wat doe je de hele dag en waar haal je ideeën vandaan? Om antwoord te krijgen op deze vragen, kunnen leerlingen een Rotterdamse kunstenaar ontmoeten in zijn atelier, in de klas of in TENT. De kunstenaar vertelt over zijn werk en leven als kunstenaar en de kinderen krijgen de kans om vragen te stellen.
Meer informatie: judith@tentrotterdam.nl

Wat zie jij? (Televisieprogramma)
Kijken naar kunst in de stad, door de ogen van kinderen uit de wijk. Een kunstprogramma voor kinderen én volwassenen. Wat voor soort kunst staat er in Rotterdam, en wat voor kinderen wonen er in de stad? Programmamaker Ian Pieters bekijkt en bekritiseert samen met kinderen uit de verschillende Rotterdamse wijken de openbare kunst in de stad. De kinderen zijn ontwapenend, hun onbevangen positieve blik werkt aanstekelijk en inspirerend. De reeks werd mogelijk gemaakt met een bijdrage van CBK Rotterdam. Bekijk Wat zie jij? op de website van RTV Rijnmond.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office