Primair onderwijs


Filosofierondleiding
Tijdens deze rondleiding ontdekken kinderen dat het niet alleen leuk is om naar kunst te kijken, maar dat het vooral ook leuk is om er met elkaar over te praten. 
Jonge kinderen zijn van nature erg onderzoekend ingesteld: zet ze voor een kunstwerk en ze beginnen automatisch een gesprek. Ze stellen elkaar vragen, geven elkaar antwoord en gaan zelfs in discussie met elkaar. Om leerlingen nog verder uit te dagen om na te denken over bepaalde onderwerpen, gaat er een TENT-rondleider mee die prikkelende vragen stelt en het gesprek leidt.
Meer informatie: judith@tentrotterdam.nl

Ontmoeting met een kunstenaar
Hoe is het om kunstenaar te zijn? Wat doe je de hele dag en waar haal je ideeën vandaan? Om antwoord te krijgen op deze vragen, kunnen leerlingen een Rotterdamse kunstenaar ontmoeten in zijn atelier, in de klas of in TENT. De kunstenaar vertelt over zijn werk en leven als kunstenaar en de kinderen krijgen de kans om vragen te stellen.
Meer informatie: judith@tentrotterdam.nl

Wat zie jij? (Televisieprogramma)
Kijken naar kunst in de stad, door de ogen van kinderen uit de wijk. Een kunstprogramma voor kinderen én volwassenen. Wat voor soort kunst staat er in Rotterdam, en wat voor kinderen wonen er in de stad? Programmamaker Ian Pieters bekijkt en bekritiseert samen met kinderen uit de verschillende Rotterdamse wijken de openbare kunst in de stad. De kinderen zijn ontwapenend, hun onbevangen positieve blik werkt aanstekelijk en inspirerend. De reeks werd mogelijk gemaakt met een bijdrage van CBK Rotterdam. Bekijk Wat zie jij? op de website van RTV Rijnmond.