logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

HBO en WO

Kunstblock Tour
Kunstblock is de naam van de samenwerkende kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier in Rotterdam: TENT, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM. Ga mee met een Kunstblock Tour en stap het ‘nu’ van de kunst en cultuur in. Laat je op een enthousiaste en laagdrempelige wijze rondleiden langs alle kunstpodia van Kunstblock in het Witte de Withkwartier. Samen bieden zij een gevarieerd programma aan voor een breed en divers publiek. Meer informatie over data en prijzen is te vinden op de website van TENT.

TENT X Tate EXCHANGE
TENT en Tate Modern werken samen met jongeren en kunstenaars uit Rotterdam en Londen in een intensief uitwisselingsproject: TENT x Tate Exchange. Hierin worden verschillende dimensies van ‘uitwisseling’ verkend: wat betekent uitwisseling in culturele productie, en in geografische, stedelijke en institutionele kaders? Deelnemers leren over de praktijk en werkprocessen van kunstenaars, ontrafelen hoe kunst een weg vindt naar publiek en instellingen, en reflecteren op de rol van kunst in de samenleving. Het resultaat wordt gepresenteerd in TENT en in Tate Exchange, een publieke ruimte op de zesde verdieping van de nieuwe uitbreiding van Tate Modern. TENT x Tate Exchange is onderdeel van TENT programma On The Other Side of Reality, ondersteund door The Art Of Impact en Rotterdam Festivals. Meer informatie.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office