logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Trainingstraject museumgids voor kunstacademiestudenten-cbk

Rondleidingen

Op deze pagina vindt u rondleidingen die door de verschillende programma’s van CBK Rotterdam worden aangeboden. TENT biedt rondleidingen (onder de titel Neem een loopje met…) door de tentoonstelling, en Sculpture International Rotterdam en BKOR bieden rondleidingen langs kunst in de openbare ruimte. CBK Rotterdam biedt ook rondleidingen op maat, neem daarvoor contact op met Judith Vorwerk, afdeling Educatie.

TENT
Actuele informatie over publieksactiviteiten rondom de tentoonstellingen in TENT is te vinden op de website.

Kunstblocktour tijdens Kunstavond.
Het is elke vrijdagavond Kunstavond in het Witte de Withkwartier!
Ontdek de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in het Rotterdamse kunstkwartier bij TENT, Witte de With, WORM, V2 en MAMA en kunst in de openbare ruimte: van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en meer. De Kunstavond is gratis, en duurt van 18 tot 21 uur. Bezoek deze Kunstavond op eigen gelegenheid of neem gratis deel aan de Kunstblock Tour waarbij een gids je in een uur meeneemt langs de Kunstblock-instellingen. De Tour start bij Witte de With (bij de balie in de entree-hal, Witte de Withstraat 50) om 19 uur.
Tip: de Kunstblock Tour kan ook geboekt worden voor groepen of gecombineerd worden met het educatie-aanbod, kijk hier voor meer informatie.

De Coolsingel: de (verdwenen) historie van Rotterdam in 1000 meter straat, kunst en ornamenten (SIR)
Een rondleiding over de Coolsingel, door kunstenaar Wim Konings, om de twee weken op zondag (start op Blaak, bij het werk De verwoeste stad van Ossip Zadkine). Aanmelden: coolsingeltour@gmail.com. Vermeld in de mail de gewenste datum en het aantal personen.

De Coolsingel: de (verdwenen) historie van Rotterdam in 1000 meter straat, kunst en ornamenten (SIR)
Een rondleiding over de Coolsingel, door gids Marly Weemen, om de twee weken op vrijdag. Start op Hofplein/Weena: bij de beelden van Willem de Kooning. Aanmelden: marly@timelessrotterdam.com. Vermeld in de mail de gewenste datum en het aantal personen. Voor meer informatie of last-minute wijzigingen (bijvoorbeeld bij slecht weer) verwijzen we je graag door naar de facebookpagina van InSpace Rotterdam.

Instaptour Kunst & Architectuur (BKOR in samenwerking met OMI)
Een speciale wandeling leidt langs de kunst in het naoorlogse Rotterdam.

De Kunst en Poëzieroute (SIR en BKOR in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam)
Download de app Rotterdam Routes en volg de Kunst en Poëzieroute: daarin nemen Stadsdichter Hester Knibbe en kunstenaar Gyz La Rivière je mee langs de Rotterdamse beeldencollectie, terwijl je luistert naar de gedichten speciaal geschreven voor deze route.

Kunstroutekaart door Feijenoord (via BKOR)

Kunstroutekaart Singeltracé – Rotterdam Noord (via BKOR)

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office