logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Rondleidingen

Op deze pagina vindt u rondleidingen die door de verschillende programma’s van CBK Rotterdam worden aangeboden. TENT biedt rondleidingen (onder de titel Neem een loopje met…) door de tentoonstelling, en Sculpture International Rotterdam en BKOR bieden rondleidingen langs kunst in de openbare ruimte. CBK Rotterdam biedt ook rondleidingen op maat, neem daarvoor contact op met Judith Vorwerk, afdeling Educatie.

TENT
Actuele informatie over publieksactiviteiten rondom de tentoonstellingen in TENT is te vinden op de website.

Kunstblocktour tijdens Kunstavond.
Het is elke vrijdagavond Kunstavond in het Witte de Withkwartier!
Ontdek de veelzijdigheid van de hedendaagse kunst in het Rotterdamse kunstkwartier bij TENT, Witte de With, WORM, V2 en MAMA en kunst in de openbare ruimte: van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en meer. De Kunstavond is gratis, en duurt van 18 tot 21 uur. Bezoek deze Kunstavond op eigen gelegenheid of neem gratis deel aan de Kunstblock Tour waarbij een gids je in een uur meeneemt langs de Kunstblock-instellingen. De Tour start bij Witte de With (bij de balie in de entree-hal, Witte de Withstraat 50) om 19 uur.
Tip: de Kunstblock Tour kan ook geboekt worden voor groepen of gecombineerd worden met het educatie-aanbod, kijk hier voor meer informatie.

Lichtroute Rotterdam
De gemeente Rotterdam en CBK Rotterdam hebben samen een routekaart gemaakt, die je leidt langs opvallend aangelichte kunstwerken, oplichtende architectonische stadsiconen én poëzie die in het donker oplicht. Deze kaart, Lichtroute Rotterdam, is nu gratis verkrijgbaar bij de Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel en op het Centraal Station en via CBK Rotterdam. Op 21 mei verschijnt de Engelstalige versie van de kaart.

De Coolsingel: de (verdwenen) historie van Rotterdam in 1000 meter straat, kunst en ornamenten (SIR)

Instaptour Kunst & Architectuur (BKOR in samenwerking met OMI)
Een speciale wandeling leidt langs de kunst in het naoorlogse Rotterdam.

De Kunst en Poëzieroute (SIR en BKOR in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam)
Download de app Rotterdam Routes en volg de Kunst en Poëzieroute: daarin nemen Stadsdichter Hester Knibbe en kunstenaar Gyz La Rivière je mee langs de Rotterdamse beeldencollectie, terwijl je luistert naar de gedichten speciaal geschreven voor deze route.

Kunstroutekaart door Feijenoord (via BKOR)

Kunstroutekaart Singeltracé – Rotterdam Noord (via BKOR)

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office