KNSTMPPN tijdens het Festival van het Witte de Withkwartier (2015), foto: Aad Hoogendoorn

Voorgezet onderwijs en MBO


KNSTMPPN
KNSTMPPN (kunstmeppen) is een toegankelijk, uitdagend en sociaal kunstkaartspel voor leerlingen van alle niveaus en leerjaren uit Voortgezet Onderwijs en de bovenbouw van het Primair Onderwijs, waarbij geldt: hoe beter je kijkt, associeert en beargumenteert, hoe groter je winkansen. Bij deze editie, exclusief ontwikkeld voor CBK Rotterdam staan kunstwerken uit de openbare ruimte van Rotterdam centraal. Het voornaamste doel van het spel is leerlingen met andere ogen te laten kijken naar de kunst uit de stad die hen dagelijks omringt.
Om het spel te kunnen spelen hebben leerlingen geen voorkennis nodig van de kunstwerken. Het speelniveau wordt bepaald door de spelers zelf. Daarnaast worden vaardigheden als goed kijken, associëren, creatief denken, discussiëren en beargumenteren getraind tijdens het spelen van het spel.

KNSTMPPN wordt als totaalpakket aangeboden door CBK Rotterdam. Het pakket bestaat uit het spelen van het spel onder begeleiding van een KNSTMPPN-expert (op school of in TENT), een rondleiding langs kunst in de openbare ruimte (centrum Rotterdam) en tips voor een verwerkingsles op school. Daarnaast krijgt elke deelnemende klas een speldoos cadeau, zodat het spel later nog een keer klassikaal gespeeld kan worden. KNSTMPPN kan worden gecombineerd met rondleidingen in TENT. Neem voor boekingen of meer informatie contact op met Germa Roos, educatie via educatie@cbkrotterdam.nl.

100 % Hedendaags
100% Hedendaags is een educatieve alliantie van Showroom MAMA, TENT en Witte de With Center for Contemporary Art, die in het centrum van Rotterdam op steenworp afstand van elkaar te vinden zijn. 
Tijdens 100% Hedendaags maken leerlingen kennis met hedendaagse kunst in de breedste zin van het woord. Docenten kunnen zelf een programma samenstellen en kiezen uit de verschillende tentoonstellingen en/of workshops. In de workshop onderzoeken leerlingen wat voor type kunstenaar zij zélf zouden zijn, en werken vervolgens individueel of collectief aan een beeldend werk. Voor meer informatie en boekingen: www.100procenthedendaags.nl of judith@tentrotterdam.nl.

Kunstblock Tour
Kunstblock is de naam van de samenwerkende kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier in Rotterdam: TENT, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM. Ga mee met een Kunstblock Tour en stap het ‘nu’ van de kunst en cultuur in. Laat je op een enthousiaste en laagdrempelige wijze rondleiden langs alle kunstpodia van Kunstblock in het Witte de Withkwartier. Samen bieden zij een gevarieerd programma aan voor een breed en divers publiek. Meer informatie over data en prijzen is te vinden op de website van TENT.

TENT X Tate EXCHANGE

TENT en Tate Modern werken samen met jongeren en kunstenaars uit Rotterdam en Londen in een intensief uitwisselingsproject: TENT x Tate Exchange. Hierin worden verschillende dimensies van ‘uitwisseling’ verkend: wat betekent uitwisseling in culturele productie, en in geografische, stedelijke en institutionele kaders? Deelnemers leren over de praktijk en werkprocessen van kunstenaars, ontrafelen hoe kunst een weg vindt naar publiek en instellingen, en reflecteren op de rol van kunst in de samenleving. Het resultaat wordt gepresenteerd in TENT en in Tate Exchange, een publieke ruimte op de zesde verdieping van de nieuwe uitbreiding van Tate Modern. TENT x Tate Exchange is onderdeel van TENT programma On The Other Side of Reality, ondersteund door The Art Of Impact en Rotterdam Festivals. Meer informatie.