logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Detail van het 'gevelsieraad' dat Leontien Wiehink maakte voor het pand aan de Spoorsingel

CBK R’dam maakt mogelijk: gevelkunstwerk Spoorsingel

Onthulling: 13/10/2018
Locatie: Spoorsingel

Afgelopen zomermaanden werd de façade van het woongebouw Regina aan de kop van de Spoorsingel opgeknapt. De VVE zette zich jarenlang in voor een kunstwerk waardoor de gevel van het pand verbijzonderd kon worden. Er werd gekozen voor een schetsontwerp van Leontien Wiehink, waar zij de noordgevel van het station en de gevels van de panden aan de Spoorsingel als rode draad in verwerkte. Het resultaat is een minimalistische ingreep, bestaand uit RVS stroken die in de vorm van twee grote vensters op de gevel worden aangebracht.

CBK Rotterdam begeleidde de schetsfase en trad op als co-financier vanuit de programma’s BKOR en Art Office. Het werk werd mogelijk gemaakt met bijdragen van Gebiedscommissie Noord en Havensteder. Het werk van Leontien Wiehink wordt onthuld op zaterdag 13 oktober om 16.00 uur.

Over Leontien Wiehink
Leontien Wiehink studeerde af aan de AKI als ontwerper openbare ruimte. Naast haar werk volgde ze een opleiding voor goudsmid. In 2015 richtte zij haar eigen studio op waarin ze zich bezighoudt met kunst in de openbare ruimte, producten voor de buitenruimte en sieraden. CBK Rotterdam vroeg haar om een schetsvoorstel voor de gevels van het appartementencomplex Regina. Het resultaat is het lijnenspel ‘Vensters op de Provenierswijk’. In december maakt Wiehink een tweede werk in Rotterdam, op de gevel van de Delftse Poort, naast de entree. Dit wordt een lijnenspel van wit tape.

 

 

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office