logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Zomerproject voor kinderen: Atelier WeerZien

Educatie: 14/07/2018 - 26/08/2018
Locatie: TENT

Op vrijdag 13 juli, de start van de zomervakantie, opent van 16:00 tot 18:00 uur Atelier WeerZien. Dit is de doe-, denk- en kijkplek voor kinderen van 4 t/m 12 jaar ontwikkeld bij de solotentoonstelling Solid, Liquid, Vapour van Esther Kokmeijer.

In Atelier WeerZien, ontwikkeld door Anton Klein, krijgen kinderen de ruimte en de vrijheid om net als kunstenaar Esther Kokmeijer het element water in vaste, vloeibare en dampende vorm te onderzoeken en ermee te experimenteren. Daarnaast worden kinderen uitgedaagd om met elkaar na te denken, te discussiëren en te filosoferen over thema’s als klimaat(verandering), duurzaamheid en de invloed van de mens op natuur. In het atelier krijgen de jonge onderzoekers bewust geen antwoorden van volwassenen, maar staan hun eigen vragen en hun persoonlijke blik op de wereld centraal.

Atelier WeerZien is van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur te bezoeken en is gratis voor alle kinderen. Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur is er een gratis workshop.

Meer informatie

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office