logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Symbolic-Expedition-to-the-Centre-of-Antarctica-Esther-Kokmeijer-Antarctica-2015-2-750x422
Symbolic-Expedition-to-the-Centre-of-Antarctica-Esther-Kokmeijer-Antarctica-2015-2-750x422

ESTHER KOKMEIJER – SOLID, LIQUID, VAPOUR

Tentoonstelling: 21/06/2018 - 16/09/2018
Locatie: TENT

TENT presenteert de eerste grote solotentoonstelling van Esther Kokmeijer, die geheel in het teken staat van water. Met bestaand en nieuw werk, waaronder een iglo van airconditioners en een regenkapel van zout, neemt Kokmeijer ons mee in haar observaties over de mens en zijn natuurlijke omgeving.

Solid, Liquid en Vapour staat voor de drie toestanden die water kan aannemen. De tentoonstelling is veelzijdig en laat zien hoe onze planeet functioneert als een gesloten systeem waarin kleine veranderingen op één plek ook elders effect kunnen hebben – positief of negatief. De vlinders die in de tentoonstelling rondfladderen zijn een poëtische verwijzing naar dit butterfly effect.

lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office