logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Symbolic-Expedition-to-the-Centre-of-Antarctica-Esther-Kokmeijer-Antarctica-2015-2-750x422
Symbolic-Expedition-to-the-Centre-of-Antarctica-Esther-Kokmeijer-Antarctica-2015-2-750x422

ESTHER KOKMEIJER – SOLID, LIQUID, VAPOUR

tentoonstelling: 21/06/2018 - 16/09/2018
Locatie: TENT

TENT presenteert de eerste grote solotentoonstelling van Esther Kokmeijer, die geheel in het teken staat van water. Met bestaand en nieuw werk, waaronder een iglo van airconditioners en een regenkapel van zout, neemt Kokmeijer ons mee in haar observaties over de mens en zijn natuurlijke omgeving.

Solid, Liquid en Vapour staat voor de drie toestanden die water kan aannemen. De tentoonstelling is veelzijdig en laat zien hoe onze planeet functioneert als een gesloten systeem waarin kleine veranderingen op één plek ook elders effect kunnen hebben – positief of negatief. De vlinders die in de tentoonstelling rondfladderen zijn een poëtische verwijzing naar dit butterfly effect.

lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office