logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

The Back Room – Esma Yiğitoğlu

Tentoonstelling: 06/10/2016 - 04/12/2016
Locatie: TENT

De kunstenaar Esma Yiğitoğlu (Zincidere, 1944 – Rotterdam, 2009), geboren en opgegroeid in een liberaal, intellectueel milieu in Turkije, vertrok op zeventienjarige leeftijd naar Rotterdam om te studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Tot haar dood in 2009 was zij in Rotterdam als beeldend kunstenaar actief. Naast haar kunstenaarschap zette zij zich in voor een betere maatschappelijke positie van Turkse Nederlanders.

TENT en Museum Boijmans Van Beuningen tonen gezamenlijk in de vierdelige solotentoonstellingenserie The Back Room onderbelichte maar beeldbepalende Rotterdamse kunstenaars. Curator Noor Mertens presenteert werk van een oudere generatie kunstenaars in de context van de actuele programmering van TENT. Het werk van kunstenaar Esma Yiğitoğlu staat dit najaar centraal in TENT en is tevens de laatste editie van de samenwerking.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office