logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

The Back Room – Esma Yiğitoğlu

tentoonstelling: 06/10/2016 - 04/12/2016
Locatie: TENT

De kunstenaar Esma Yiğitoğlu (Zincidere, 1944 – Rotterdam, 2009), geboren en opgegroeid in een liberaal, intellectueel milieu in Turkije, vertrok op zeventienjarige leeftijd naar Rotterdam om te studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Tot haar dood in 2009 was zij in Rotterdam als beeldend kunstenaar actief. Naast haar kunstenaarschap zette zij zich in voor een betere maatschappelijke positie van Turkse Nederlanders.

TENT en Museum Boijmans Van Beuningen tonen gezamenlijk in de vierdelige solotentoonstellingenserie The Back Room onderbelichte maar beeldbepalende Rotterdamse kunstenaars. Curator Noor Mertens presenteert werk van een oudere generatie kunstenaars in de context van de actuele programmering van TENT. Het werk van kunstenaar Esma Yiğitoğlu staat dit najaar centraal in TENT en is tevens de laatste editie van de samenwerking.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office