logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Schildering Onomkeerbaar van Ad Schouten gerestaureerd

Onthulling: 25/04/2018
Locatie: Bloemfonteinstraat

Op deze muurschildering in de ornamentenlijst aan de Bloemfonteinstraat geeft Ad Schouten een beeld van zichzelf als tienjarig jongetje in de jaren 50. Hij heeft hier tot zijn 12e gewoond, samen met zijn ouders en zijn oma. Hij kijkt uit over Katendrecht en de toen nog bedrijvige Maashaven, waar geladen en gelost werd en waar kinderen eindeloos konden spelen. Buurtbewoners hielden een oogje in het zeil, er was een grote mate van saamhorigheid en sociale controle. Met ONOMKEERBAAR refereert Schouten aan het voorbijgaan van deze periode.

Op woensdag 25 april om 17:00 uur wordt het werk van Ad Schouten heropend met woorden van Siebe Thissen (hoofd BKOR, CBK Rotterdam). Naar aanleiding van de restauratie en heropening van de muurschildering ONOMKEERBAAR wordt ook de publicatie VOX gepresenteerd (in de Player aan Hillelaan 49D). De publicatie is gemaakt door Gerard Bellaart, jaargenoot van Ad Schouten op de academie van beeldende kunsten en Rob de Moes, vriend van Ad, naar aanleiding van Ad’s overlijden op 19 juli 2017. VOX bevat een gedicht van Ad, vijftien afbeeldingen van werken van hem, fragmenten uit een e-mail wisseling tussen Ad en Gerard en een tekst van Rob de Moes.

De muurschildering ONOMKEERBAAR van Ad Schouten wordt gerestaureerd in opdracht van CBK Rotterdam en Vestia.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office