logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Schildering Onomkeerbaar van Ad Schouten gerestaureerd

Onthulling: 25/04/2018
Locatie: Bloemfonteinstraat

Op deze muurschildering in de ornamentenlijst aan de Bloemfonteinstraat geeft Ad Schouten een beeld van zichzelf als tienjarig jongetje in de jaren 50. Hij heeft hier tot zijn 12e gewoond, samen met zijn ouders en zijn oma. Hij kijkt uit over Katendrecht en de toen nog bedrijvige Maashaven, waar geladen en gelost werd en waar kinderen eindeloos konden spelen. Buurtbewoners hielden een oogje in het zeil, er was een grote mate van saamhorigheid en sociale controle. Met ONOMKEERBAAR refereert Schouten aan het voorbijgaan van deze periode.

Op woensdag 25 april om 17:00 uur wordt het werk van Ad Schouten heropend met woorden van Siebe Thissen (hoofd BKOR, CBK Rotterdam). Naar aanleiding van de restauratie en heropening van de muurschildering ONOMKEERBAAR wordt ook de publicatie VOX gepresenteerd (in de Player aan Hillelaan 49D). De publicatie is gemaakt door Gerard Bellaart, jaargenoot van Ad Schouten op de academie van beeldende kunsten en Rob de Moes, vriend van Ad, naar aanleiding van Ad’s overlijden op 19 juli 2017. VOX bevat een gedicht van Ad, vijftien afbeeldingen van werken van hem, fragmenten uit een e-mail wisseling tussen Ad en Gerard en een tekst van Rob de Moes.

De muurschildering ONOMKEERBAAR van Ad Schouten wordt gerestaureerd in opdracht van CBK Rotterdam en Vestia.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office