tentoonstelling

13/10/2017 — 10/11/2017
Galerie Frank Taal

Ik wil geen gezeik achteraf


Ik wil geen gezeik achteraf is een overzichtstentoonstelling met werk van de Rotterdamse schilder Ad Schouten (18.02.1946 – 19.07.2017).
De tentoonstelling wordt op 13 oktober geopend, onder andere met een openingswoord door Arno van Roosmalen, en is nog tot 11 november te zien in Galerie Frank Taal.

Opening: vrijdag 13 oktober om 17.00 uur
Galerie Frank Taal, Van Speykstraat 129

Over de kunstenaar
De Rotterdamse kunstenaar Ad Schouten is bekend van diverse werken in de openbare ruimte, zoals het beeld Toekomst (2011) nabij de Slinge en de muurschildering Onomkeerbaar (1994) in de Bloemfonteinstraat. In 2016 nam hij deel aan de expositie Masters of Rotterdam in de WTC Art Gallery.

Schouten werd opgeleid als schilder aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Ook studeerde hij Kunst en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Schouten is bekend door zijn gouaches op papier, waarop indringende zelfportretten staan, waarin wordt verwezen naar de kunstgeschiedenis. Hij legt daarbij grote interesse aan de dag voor bijvoorbeeld de door het sociaalrealisme beïnvloede schilderkunst uit de voormalige DDR of voor de modernistische beeldtaal van het Interbellum. Zijn grootste fascinatie ging uit naar conceptuele kunst, performances en happenings die hij in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw persoonlijk meemaakte.

In de publicatie 60plus+, 60 Rotterdamse kunstenaars (2007) van Uitgeverij Duo/Duo refereerde Ad Schouten in zijn gesprek met Frank van Dijl aan zijn jeugd op Zuid en hoe hij zich vanuit het hardcore CPN-gezin ontwikkelde tot kunstenaar en op zoek ging naar zoiets als vrijheid. “De laatste vijftien jaar weet ik wat ik kan. Dan weet je ook wat je niet moet doen. Ik ben nu zover dat ik precies dát zeg wat ik wil zeggen.” Schouten overleed op woensdag 19 juli 2017 op 71-jarige leeftijd.

Ik wil geen gezeik achteraf wordt mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van CBK Rotterdam.