Workshop

23/09/2021 — 31/08/2022
Stadscamping Rotterdam

Powerlab Circulair


De wereldbevolking groeit en we consumeren steeds meer met elkaar. De vraag naar grondstoffen is groot, maar het aanbod steeds beperkter. We moeten met elkaar op een andere manier produceren en consumeren, ook in Rotterdam Noord. Maar wat kan jij doen? Als bewoner? Als lokale ondernemer? Als scholier? Wat zijn stappen die jij kan zetten die impact hebben? Dat onderzoeken we tijdens Powerlab Circulair. We nodigen mensen en organisaties uit Rotterdam Noord uit om aan te sluiten: mee te praten, denken of zelf een circulair idee aan te dragen die we tijdens zes Powerlab Circulair weken gaan onderzoeken. De eerste Powerlab Circulair met het thema ecologie start op 23 september bij Stadscamping Rotterdam en duurt van 12:00 tot 14:00 met lunch inbegrepen.

In 2050 wil Nederland circulair zijn. Maar hoe gaan we dat bereiken? Dat gaan we onderzoeken tijdens Powerlab Circulair, een initiatief van Powerboat Rotterdam. Een Powerlab is een laboratorium project met én door bewoners, bedoeld om ideeën te ontwikkelen, testen en feedback te krijgen. Powerlab verbindt bewoners, ondernemers en creatieven om tot het beste resultaat te komen en oplossingen te verzinnen om de circulaire ambities te behalen. Samen zijn we slimmer en staan we sterk.

De eerste editie van Powerlab Circulair start op 23 september bij Stadscamping Rotterdam en heeft als thema ecologie. Meer informatie? Klik hier. Meedoen? Meld je hier snel aan! Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Bedenken, testen en tonen

Deze Powerlab richt zich op hoe circulair te leven in Rotterdam Noord Met deze Powerlabs willen wij samen kijken hoe we gezamenlijk ideeën en praktische initiatieven kunnen bedenken en verbinden om Rotterdam Noord meer circulair te maken en minder weg te gooien. Hoe verbinden we de cirkels of vinden we de ontbrekende schakels?

In vier labs van 6 weken gaan we in op de volgende circulaire thema’s:

 1. Ecologie
  22 september
  12:00 – 14:00 incl. lunch
  Stadscamping Rotterdam
 2. Sociaal
  18 november – 19 december 2021
 3. Economie
  Voorjaar 2022
 4. Cultureel
  Zomer 2022

Powerboat

Powerboat is opgericht door theatermaker en actrice Fokka Deelen en ontwerper Bas Kortmann. Fokka studeerde in 1997 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Als theatermaakster wilde ze mensen aan het denken zetten en in beweging krijgen. Maar hoe kan dat ooit lukken als je je publiek in een donkere zaal zet en jijzelf je verhaal verkondigd vanaf een hoog podium, het duister in. Hoe kun je dan mensen op andere gedachten brengen? Fokka geloofde hier niet in en zocht naar de dialoog, interactie, participatie. In 1998 ontmoette ze Bas, op dat moment studeerde hij af aan de Design Academy. Ook hij was bezig met interactie, niet in theater maar door middel van design. Hoe kunnen ruimtes en objecten ingezet worden om elkaar beter te leren kennen? Ze besloten samen te werken en richtten in 2001 theatergroep Powerboat op. Inmiddels is Powerboat uitgegroeid van theatergroep, initiatiefnemer en artistiek producent tot expert en adviseur op het gebied van interactieve processen en community building. Alle activiteiten en expertises komen voort uit dezelfde bron: prikkelende en inspirerende interactie.