logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuwe muurschildering van Evelyn Taocheng Wang

Opening: 14/08/2020 - 15/08/2020
Locatie: Katendrecht

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus wordt de nieuwe muurschildering Tulip of Harmony Honey voor Katendrecht van Evelyn Taocheng Wang gevierd op Katendrecht met het programma Geluk & Harmonie 幸福美满 .

De allereerste Chinese muurschildering in Europa van de Chinese kunstenaar Li de Cai wordt vervangen nadat het onvervangbaar bleek. BKOR vond de Rotterdamse beeldend kunstenaar Evelyn Taocheng Wang bereid een nieuw werk te maken voor in een sierlijke 19e-eeuwse lijst. Dit werk Tulip of Harmony Honey hoort thuis in haar oorspronkelijke serie Vanitas en is vanaf 7 augustus te zien aan de Veerlaan, hoek Sumatraweg in Rotterdam-Katendrecht.

Wang’s werk Tulip of Harmony Honey maakt deel uit van een grote reeks muurschilderingen in oude ornamentenlijsten verspreidt over Katendrecht. Het zijn in totaal tien werken met autonome kunst die stuk voor stuk relatie trekken naar Katendrecht. Evelyn Taocheng Wang is een internationaal gevierde kunstenaar, zij werkt in Rotterdam en won verschillende prijzen waaronder de Dolf Henkesprijs in 2019. Met haar werk in de oorspronkelijk Chinese schildertechniek zet zij de traditie voort voor deze specifieke gevellijst op Katendrecht.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus vieren we haar kunstwerk gereproduceerd door Reclame Atelier Leo Mineur met een speciaal binnen/buitenprogramma Geluk en Harmonie 幸福美满 bij Verhalenhuis Belvedère: workshops, performances, eten, talks & karaoke met onder meer Fenmei Hu, Yiyu Zhao, Yin Kohar, Wei Tong, Tak Pin Lam, Alexandra van Dongen, Studio Maky & Native Non Native.

PROGRAMMA

VRIJDAG 14 AUGUSTUS

12 u | Chinese lunch

13.30 u | Chinese kalligrafie live performance door Yiyu Zhao die ons leidt naar het kunstwerk Tulip of Harmony Honey van Evelyn Taocheng Wang en terug naar Verhalenhuis Belvedères.

14 u | Chinese inkt workshop: bloesemtak blazen 5 – 12 jaar

14 u | Chinese inkt workshop: penseelschilderen: vanaf 12 jaar

15 u | Maleisische Asian Summer kookworkshop door Wei Tong

doorlopend

De Draak door Studio Maky

Wensenpark door Fenmei Hu

Digitale expositie Chinese-Rotterdamse kunstenaars

 

ZATERDAG 15 AUGUSTUS

12 u | Chinese lunch

13 u | Workshop/lezing ‘Blauw Wit’ (5-99 jaar) door Alexandra van Dongen & Fenmei Hu

16 u | Talk, food & karaoke door Non Native Native

19u | ‘What do we talk about when we don’t talk about food?’ incl. diner & free Asian Karaoke

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office