logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Nieuwe beelden onder de A13

Onthulling: 29/09/2018
Locatie: Kleinpolderplein

Inloop: 15:00 uur
Locatie: Museumzaal KleinPolderPark

Onder de flyover op het Kleinpolderplein is een museumzaal ingericht. De beelden die er staan, verloren hun plek in de stad. Vanaf de wederopbouwperiode zijn ze gemaakt en geplaatst, maar met de verandering van de stad verloren ze ook weer hun plek, en soms hun betekenis. 

Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder plaatste deze verweesde beelden, samen met BKOR in de Museumzaal onder de A13. Als belofte voor de toekomst van deze plek: het Kleinpolderpark. De nieuwe beelden worden op 29 september onthuld.

Programma
15:30 uur: welkom door Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder
15:45 uur: een verhaal voor de collectie onder de snelweg door Jan Konings
16:15 uur: feestelijke opening, met KleinpolderparkPunch van de Bloesembar

Partners: Ted Schuttenfonds, gemeente Rotterdam

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office