logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
Foto: Aad Hoogendoorn
 

Nieuwe beelden onder de A13

Onthulling: 29/09/2018
Locatie: Kleinpolderplein

Inloop: 15:00 uur
Locatie: Museumzaal KleinPolderPark

Onder de flyover op het Kleinpolderplein is een museumzaal ingericht. De beelden die er staan, verloren hun plek in de stad. Vanaf de wederopbouwperiode zijn ze gemaakt en geplaatst, maar met de verandering van de stad verloren ze ook weer hun plek, en soms hun betekenis. 

Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder plaatste deze verweesde beelden, samen met BKOR in de Museumzaal onder de A13. Als belofte voor de toekomst van deze plek: het Kleinpolderpark. De nieuwe beelden worden op 29 september onthuld.

Programma
15:30 uur: welkom door Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder
15:45 uur: een verhaal voor de collectie onder de snelweg door Jan Konings
16:15 uur: feestelijke opening, met KleinpolderparkPunch van de Bloesembar

Partners: Ted Schuttenfonds, gemeente Rotterdam

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office