logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

KNSTMPPN, Kunst in het Witte de Withkwartier

Educatie: 12/09/2015 - 13/09/2015
Locatie: Witte de Withkwartier

KNSTMPPN is een uitdagend, toegankelijk en sociaal kunstkaartspel voor leerlingen van alle niveaus van het Voortgezet Onderwijs, waarbij geldt: hoe beter je kijkt, associeert en beargumenteert, hoe groter je winkansen. KNSTMPPN ontwikkelde exclusief voor CBK Rotterdam een editie waarbij kunstwerken in de openbare ruimte van Rotterdam centraal staan. Na het spelen van dit spel kijken leerlingen gegarandeerd met andere ogen naar de royaal vertegenwoordigde kunst in Rotterdam. Deze editie van KUNSTMPPN is beschikbaar voor het onderwijs vanaf begin oktober.

Uitproberen?
Tijdens festival Kunst in het Witte de With Kwartier (11 t/m 13 sept) wordt het spel voor de deur van TENT gespeeld (12 en 13 sept. tussen 13:00 en 16:00 uur).

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office