logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Finissage RCH #6: Video in het Lijnbaancentrum

Event: 05/02/2016
Locatie: TENT

Op vrijdag 5 februari om 18:00 uur vindt de finissage plaats van Rotterdam Cultural Histories #6 Video in het Lijnbaancentrum. De presentatie is te zien op de eerste verdieping van het gebouw.

Het Lijnbaancentrum was een historisch belangrijke expositieruimte in het centrum van Rotterdam, waar tussen 1970 en 1984 uiteenlopende tentoonstellingen gepresenteerd werden over kunst, beeld- en massacultuur. Rotterdam Cultural Histories #6 (22 oktober 2015 – 7 februari 2016) belicht een relatief onbekend onderdeel van het Lijnbaancentrum, namelijk de videostudio.
Lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office