logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Rotterdam Cultural Histories #5

tentoonstelling: 25/07/2015 - 11/10/2015
Locatie: TENT

Rotterdam Cultural Histories #5 toont van fotograaf Robert de Hartogh Zomercarnaval, de eerste jaren. De Hartogh is een van de weinige fotografen in Nederland die vanaf begin jaren zeventig de ontwikkeling van de economische migratie zichtbaar heeft gemaakt. Toen het Zomercarnaval in 1984 voor het eerst werd gehouden, trok het ruim 15.000 bezoekers. Nu, meer dan dertig jaar later, geldt de straatparade van het Zomercarnaval als één van de grootste evenementen van Nederland met meer dan 750.000 bezoekers. Het evenement is altijd trouw gebleven aan zijn Caribische wortels. De foto’s die De Hartogh in de beginjaren van het Zomercarnaval maakte laten een nieuw en kleurrijk Rotterdam zien.

Rotterdam Cultural Histories is een samenwerking tussen TENT en Witte de With, waarmee de gemeenschappelijke wortels in Rotterdam worden verkend en zo de raakvlakken tonen tussen de programma’s van beide presentatie-instellingen. Rotterdam Cultural Histories #5 is opgezet door Mariette Dölle (artistiek leider TENT) en Defne Ayas (directeur Witte de With). Deze vijfde editie is samengesteld door Mariette Dölle en Robert de Hartogh, en ontstond naar aanleiding van de tentoonstellingen On The Other Side Of Reality in TENT en NO HUMANS INVOLVED in Witte de With.

Tot en met 11 oktober 2015
Zondag 13 september 14.00 uur, Artist Talk in TENT, ten tijde van festival Kunst in het Witte de Withkwartier.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office