Event

19/01/2017 — 22/01/2017
TENT

Events met de genomineerden voor de Dolf Henkes Prijs 2016


In het kader van de Dolf Henkes Prijs 2016 presenteert TENT twee bijeenkomsten waarin het publiek nader kennis kan maken met de artistieke praktijken van de vier genomineerden.

Op donderdagavond 19 januari vanaf 20.00 uur gaan DHP genomineerden Daan Botlek en Rory Pilgrim in TENT dieper in op hun praktijk en het werk in de tentoonstelling. Dit doen zij aan de hand van gesprekken, afbeeldingen en film. Op zondagmiddag 22 januari vanaf 15.00 uur is de beurt aan Katarina Zdjelar en Rana Hamadeh: ook zij zullen ieder in een programma van een uur dieper ingaan op hun werk. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van TENT.

Dolf Henkes Prijs 2016
Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. De jury nomineerde de kunstenaars die kans maken op een bedrag van 12.000 euro. In TENT vindt vanaf 15 december 2016 tot en met 19 februari 2017 de tentoonstelling plaats met het werk van de genomineerden. Tijdens Art Rotterdam op donderdag 9 februari wordt de winnaar bekendgemaakt in TENT.

De jury bestaat uit juryvoorzitter Alexander Ramselaar (kunstverzamelaar), Lidwien van de Ven (kunstenaar en winnaar Dolf Henkes Prijs 2014), David Bade (kunstenaar en medeoprichter Instituto Buena Bista op Curaçao), Noor Mertens (curator) en Niels Post (kunstenaar en medeoprichter Trendbeheer).

De Dolf Henkes Prijs is een initiatief van Stichting Henkes. De stichting stelt zich onder meer een gunstig Rotterdams kunstklimaat ten doel. De Dolf Henkes Prijs 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Henkes, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Stichting Bevordering van Volkskracht, G.Ph.Verhagen Stichting, STOER en Powerhouse Company