logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

10.000 Steps Art Walk Rotterdam – Noord

Tour: 23/08/2020
Locatie: Rotterdam Noord

Zondag 23 augustus
10:30 – 14.30

Wandel mee op zondag 23 augustus met de Art Index Rotterdam – 10.000 Steps Art Walk Rotterdam, en ervaar hoe kunst je kan bewegen!

We gaan stappen in Noord. De kunst brengt ons langs verrassende plekken, zelfs een rondje om de plas.

De 10.000 stappen voert ons naar de Betonplaat voor de speciale editie van If Paradise Is Half As Nice. Vijf weken lang hebben kunstenaars, Esther Kokmeijer, Daan Botlek, Jordy Walker, Leslie Nagel, Maurice Meeuwisse, Michiel Jansen, Pim Palsgraaf, Regina Kelaita, Toine Klaassen en Willem Besselink, met filmer Marieke van der Lippe en kunsthistoricus Guus Vreeburg, op deze rauwe buitenlocatie samengewerkt aan dit bijzondere kunstproject IPIHAN#10.

De wandeling is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en met andere ogen naar de stad te kijken. De route is gevarieerd door woonwijken, park, rustplekken en langs water – dus neem een camera mee. Onderweg vertellen we verhalen over kunst en wat Noord bijzonder maakt. Uiteraard stoppen we op een gezellige plek voor koffie of lunch.

Verwacht publieke kunst, street art, natuur, onverwachte zaken, en een fraaie skyline. De wandeling sluiten we af op de Betonplaat voor het collectieve kunstproject IPIHAN#10 en ontmoeting de kunstenaars.

We houden 1,5 meter afstand

Registratie
Deelname kan alleen met registratie vooraf en is beperkt tot maximaal tien personen – honden zijn welkom.
Meld je tijdig aan, email Erika info@artindexrotterdam.nl.

Kosten
€ 17,50 pp (via Tikkie) exclusief consumpties en exclusief openbaar vervoer

Trefpunt
In de buurt van station Noord.
Aanvang 10:25 uur, start 10:30 uur.

Art Index Tour-guide
Anne-Marie Ros

Taal
Nederlands of tweetalig Nederlands/Engels

Belangrijk
Heb jij, of iemand in jouw huishouden, griepachtige symptomen of een verkoudheid – blijf dan thuis!

@artindexrotterdam @artinrotterdamtours @CBKRotterdam #CBKRDAMMAAKTMOGELIJK
#10000StepsArtWalkRotterdam #10000StepsArtWalkRotterdam_23082020 #10000StepsArtWalkRotterdam_IPIHAN10

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office