Studio Art Office | Zo doe je dat #2: jouw honorarium financieren


Je hebt een fantastisch idee, je werkt met geweldige mensen samen en je hebt een toffe locatie gevonden om je artistieke plan aan de wereld te tonen! Maar denk je ook nog aan jezelf? Met de Praktijkbijdrage van CBK Rotterdam kun je een aanvraag indienen voor je eigen honorarium. Hoe werkt dat en wat zijn de voorwaarden?

Op woensdag 22 november 2023 organiseert Studio Art Office de tweede editie van ‘Zo doe je dat’, een middag over het realiseren van je artistieke plannen. Dit keer gaan we nader in op de Praktijkbijdrage: de laagdrempelige regeling voor projecten met een publiek karakter. Drie Rotterdamse kunstenaars vertellen over hun project, worden bevraagd over hun aanpak en laten natuurlijk hun werk zien.

Shardenia Felicia maakte Herinnering, een stop-motionfilm over haar leven als moeder van twee jonge kinderen. De film dient als opsteker voor haar en andere moeders die dromen aan de kant hebben geschoven voor het moederschap. Tegelijk wil Felicia hen laten zien dat het leven nog niet over is. Dankzij de praktijkbijdrage bleef het niet bij de film alleen, maar organiseerde Felicia ook een moeder- en kindvriendelijke tentoonstellingsbijeenkomst.

Florian Braakman begon al in 2017 met zijn project ‘Broer’. Als Braakman op straat werd aangesproken met ‘broer’, vroeg hij de voorbijganger of hij een portret van hem mocht maken. De fotoserie laat de kracht zien van contact maken, van communityvorming tussen onbekenden. Dankzij de Praktijkbijdrage kon Braakman zijn project laten zien op het Jakarta International Photography Festival.

Valentina Vella kreeg een Praktijkbijdrage voor haar muzikale project ‘Netherworld’, dat ze ook aan publiek ten gehore bracht. Vella maakte een elektronisch album met poëtische verhalen over persoonlijke en maatschappelijke crises. Of het nu gaat om wreedheden die zijn veroorzaakt door het neoliberale kapitalisme, of passief-agressief gedrag van huisgenoten: Vella uit haar verlangen naar een andere wereld tijdens deze bijeenkomst met een performance.

Praktische informatie

Datum: woensdag 22 november 2023
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie: Auditorium TENT/Melly
Voertaal: Nederlands en Engels

Programma: Welkomstwoord door Petra Laaper, Studio Art Office | Uitleg over de regeling door Cindy Stegeman, Art Office | Interviews met kunstenaars door Wilke Martens en publiek | Afsluiting | Netwerken met hapje en drankje

Aanmelden
De middag is gratis toegankelijk. Meld je alleen even aan via artoffice@cbkrotterdam.nl.

Aanvragen
Liever meteen een Praktijkbijdrage aanvragen? Kijk hier voor meer informatie.

Foto (vlnr): Florian Braakman (door Joel Nieminen), Shardenia Felicia en Valentina Vella.

Publicatiedatum: 14/11/2023