STUDIO ART OFFICE | OP DIE FIETS #3: HOE WERKEN TIMEWINDOW, NECK OF THE WOODS III EN BALLON ROUGE?


Samen met Ewald x Ros organiseren we Op die fiets*, een fietstocht voor Rotterdamse kunstenaars langs kunstenaarsinitiatieven in de stad. We nemen een kijkje in de keuken van verschillende initiatieven om meer te weten te komen over hoe zij werken en gaan in gesprek over (mogelijke) raakvlakken met de eigen kunstpraktijk. Uitwisseling staat centraal: bezoekers en de initiatieven kunnen vragen stellen aan elkaar. De fietstocht gaat langs drie initiatieven, duurt ongeveer drie uur en sluit af met een drankje bij een van de locaties. De tocht is niet alleen informatief, maar ook een fijne mogelijkheid om onderling te netwerken! Tijdens de derde editie op woensdag 25 oktober 2023 bezoeken we uiteenlopende initiatieven in Rotterdam-Noord: TimeWindow, Neck of the Woods III en Ballon Rouge.

TimeWindow

TimeWindow is een collectief van vijftig kunstenaars in een oud kantoorgebouw in ZOHO, geworteld in performancekunst en vertakt in andere disciplines, van dans tot digitale kunst en van muziektheater tot mode. TimeWindow is in 2015 begonnen als experimenteel festival en is inmiddels uitgegroeid tot een biotoop, een zelf organiserende plek voor talentontwikkeling gebaseerd op tijd, vertrouwen en transparantie en eigen initiatief. Het platform creëert collectieve oplossingen voor individuele behoeftes van de betrokken kunstenaars en organiseert daarnaast publieke events.

Neck of the Woods III

Neck of the Woods III (NOTW) huist in het voormalige kantoorpand van OMA in de vorm van tijdelijk beheer. NOTW omvat ateliers en een expositieruimte, beide geïnitieerd en gerund door kunstenaar en curator Johannes Steendam. Naast een gevarieerd tentoonstellingsprogramma worden er ook optredens en performances met lokale, Nederlandse en internationale kunstenaars georganiseerd met sprekende titels als ‘Angst’, ‘Inspiratie’ maar ook ‘War for breaktfast’.

Ballon Rouge

Ballon Rouge is een atelier- en expositieruimte in een voormalig winkelpand. Daarnaast is het een stichting die als doel heeft om fotografen, kunstenaars en creatieve makers samen te brengen en een inspirerende ontmoetingsplek in Rotterdam-Noord te creëren. De stichting faciliteert samenwerkingen en biedt kunstenaars naast werk- en expositieruimte ook advies, of het nu gaat om financiën of ontwikkeling van nieuw werk.

Praktische informatie

Wat: Op die fiets #3, fietstocht langs kunstinitiatieven in Rotterdam-Noord
Wanneer: woensdag 25 oktober 2023
Hoe laat: 15.00 – 18.00 uur (verzamelen om 14.45 uur)
Startpunt: TimeWindow, Teilingerstraat 120, Rotterdam
Transport: met eigen fiets, huurfiets of ov-fiets (dichtstbijzijnde locatie: Rotterdam Centraal)
Taal: Nederlands/Engels
Voor wie: Rotterdamse kunstenaars met uiteenlopende praktijken en stadia in hun carrière.

Aanmelden

Vanwege een beperkt aantal plekken wordt aanmelden op prijs gesteld. Stuur een mailtje met je naam naar artoffice@cbkrotterdam.nl. (Bij teveel aanmeldingen krijgen bij Art Office ingeschreven kunstenaars voorrang op deelname.)

* ‘On that bike’ is a translation of the Rotterdam Expression ‘Op die Fiets’, which means as much as a way of doing things. Literally, “on that bicycle”, modeled after op die manier (“in that manner, that way”), where manier (“manner, way”) is replaced with fiets (“bicycle”). The phrase originates from Rotterdam, but has since spread. Source: Wikipedia

Beeld: Petra Laaper – Op die fiets #1

Publicatiedatum: 10/10/2023