Opening Art Rotterdam 2020. Photo: Almichael Fraay

Rotterdam Art Week x CBK Rotterdam


Van donderdag 19 t/m zondag 22 mei vindt Rotterdam Art Week plaats. CBK Rotterdam is via diverse projecten betrokken. We zetten een aantal events voor je op een rij.

Studio Borgerstraat
Studio Borgerstraat opent haar deuren weer! Naast vaste kunstenaars zijn er zoals elk jaar veel gastkunstenaars, waaronder de nieuwe Atelier Unie Rotterdam die zich richt op de nijpende ateliersituatie in Rotterdam. Tess Martin, Sander van Wettum, Sandro Setola en Piet de Jonge maken een presentatie om de nood zichtbaar te maken. Het openingswoord is op vrijdag 20 mei om 17.00 uur door Ibrahim Aloui Chifri van CBK Rotterdam.

Not For Sale van Toine Klaassen
Tegenover de ingang van Rotterdam Art Week zal Toine Klaassen (The Dutch Bushman) op alle dagen in, om en op een exorbitante bananendoosinstallatie leven tijdens zijn performance Not For Sale.

Substrate van Ruben Mols
Ruben Mols ontwikkelde dankzij de CBK Rotterdam werkbijdrage PPR (Productie, Presentatie en Research) vijf werken, gemaakt van gepoedercoat staal, hout en acrylaat. Met de Substrate werken onderzoekt hij een beeldtaal die te vinden is in technologische apparatuur. De werken zijn zowel handwerk als ontstaan met computer gestuurde technieken. Twee van de werken, Substrate I en III zijn te zien bij Prospects, de tentoonstelling van het Mondriaan Fonds op Rotterdam Art Week.

Jungle Jim van Jelmer Konjo en Noël Deelen
In Jungle Gym is kunst een spelvorm. Het spelenderwijs ontwikkelen van nieuwe technieken is het uitgangspunt in deze expositie van kunstenaars Noël Deelen en Jelmer Konjo. In het voormalig pakhuis en historisch museum de Dubbelde Palmboom wordt gespeeld met materiaal en werkwijze, en (anti)design versus kunst. In een kleurrijk geheel is een mix te zien van interactief werk, Fred Flintstone-objecten en een serie grafische collages met een dark twist.

Dogs can smell dogs van Alexandra Phillips
In Dogs can smell dogs spoort opkomend talent Alexandra Phillips de kijker herhaaldelijk aan het fenomeen afwijking te erkennen en te zien als een smeermiddel voor echt contact. Deze visie vertaalt ze in haar sculpturen, reliëfs en video’s door alledaagse voorwerpen van gips, plastic en schuimverpakkingen op een ongebruikelijke manier te presenteren. Door de materialen niet te transformeren, maar hun intrinsieke eigenschappen optimaal te gebruiken, toont Phillips ons hun onvoorziene potentie en aantrekkingskracht. Bekijk haar werk in de tentoonstelling Obsessions in Brutus t/m 29 mei.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamartweek.info

Publicatiedatum: 11/05/2022