Open oproep voor gevelkunstwerk basisschool Het Epos


Basisschool Het Epos lanceert een open oproep in samenwerking met CBK Rotterdam en Droom en Daad. Rotterdamse kunstenaars worden gevraagd een ontwerp in te sturen voor een gevelkunstwerk voor het nieuwe schoolgebouw in Zuidwijk, Rotterdam.

Basisschool Het Epos is een bijzondere school waar de nadruk ligt op gemeenschap, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, groei, prestatie en geluk. Met een maatschappelijke doelstelling en gefinancierd vanuit particuliere middelen bouwt Het Epos, samen met ouders en docenten, aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen in Zuidwijk.

In het najaar van 2025 betrekt Het Epos zijn nieuwe onderkomen in de Rotterdamse wijk. Het schoolgebouw, ontworpen door KAW architecten, heeft een gevel waar ruimte is voor een groot kunstwerk van 24,5 bij 6 meter en de hoek om is nog eens ruimte van 15 bij 6 meter. Het kunstwerk moet straks de bekendheid, architectuur en functie van het schoolgebouw weerspiegelen, evenals de identiteit en cultuur van Zuidwijk.

Kunstenaars die in Rotterdam wonen of werken kunnen van 1 februari tot en met 18 april een schetsontwerp insturen via de website van Het Epos. De leerlingen van Het Epos en de bewoners van Zuidwijk kiezen vervolgens welk kunstwerk er straks op de gevel prijkt.

De opdracht voor de realisatie van het nieuwe kunstwerk in de openbare ruimte in Rotterdam Zuidwijk is een initiatief van Stichting Epos Onderwijs Rotterdam, in samenwerking met CBK Rotterdam, Droom en Daad, Stichting de Verre Bergen, Heijmans en KAW Architecten.

Meer informatie en insturen: www.het-epos.nl/gevelkunstwerk

Publicatiedatum: 01/02/2024