Behrang Mousavi en Ninotchka de Windt versterken Raad van Toezicht van CBK Rotterdam


Het Rotterdamse college van B en W heeft Behrang Mousavi en Ninotchka de Windt benoemd tot nieuwe leden van de Raad van Toezicht van CBK Rotterdam. Mousavi is als voorzitter van de Raad van Toezicht van CBK Rotterdam de opvolger van prof. dr. Tineke Bahlmann, die deze functie sinds 2014 bekleedde. Naast de nieuwe leden bestaat de Raad van Toezicht verder uit Erica van Engel, Irene Pronk, Karin Arink en Ghasem Nosrati.

Behrang Mousavi (1969) is sinds 2010 Hoofd Rijkscollectie van Het Nieuwe Instituut. Als leidinggevende binnen de museale sector is hij vertrouwd met beleidsmatige ontwikkelingen in dit werkveld en alle aspecten die bij een organisatie als CBK Rotterdam behoren. Daarnaast heeft Mousavi een ruime bestuurlijke ervaring (onder andere bij Stichting ICAM en Stichting Vedute) en ervaring als commissielid bij onder andere het Mondriaan Fonds en het AFK. Mousavi had tevens tussen 2016-2020 zitting in de cirkel van adviseurs bij de Raad voor Cultuur.

Mousavi ziet een grote uitdaging voor zich. “Inclusief en publiek leiderschap, zorgen voor een maatschappelijke meerwaarde – dat zijn voor mij sleutelbegrippen. Als belangrijke organisatie op het scharnierpunt van Rotterdamse kunstenaars en publiek heeft CBK Rotterdam grote opgaven voor zich. Daar zet ik graag mijn kwaliteiten voor in.”

Ninotchka de Windt (1982) heeft ruime expertise op het gebied van HR-management, businessadministratie, talentontwikkeling en ondernemerschap. Zij werkt momenteel als filiaalmanager bij Jumbo in Rotterdam-West en heeft bestuurservaring via Rotterdam Pride en Stichting MOKCU.

Directeur-bestuurder Ove Lucas van CBK Rotterdam is zeer blij met de nieuwe raadsleden. “Deze versterking kunnen we goed gebruiken in de huidige complexe tijd met een ongewisse toekomst. Met onze vernieuwde Raad van Toezicht kunnen we weer een stap voorwaarts zetten, voor kunstenaars en voor ons werk in de openbare ruimte van Rotterdam.”

Publicatiedatum: 15/09/2022