logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Fotograaf: Stijn Brakkee

We Love Public Space Festival 2019

Event: 27/09/2019
Locatie: ZOHO

De openbare ruimte is de spiegel van de samenleving. Het is hét podium waarop onze dagelijkse culturele uitwisseling plaatsvindt. We ontmoeten, feesten, spelen, demonstreren en botsen in de publieke ruimte. Het We Love Public Space Festival (WLPS) is een hommage aan de publieke ruimte en eenieder die daar (professioneel) actief in is. Het festival biedt een open gesprek over ontwikkelingen die bepalend zijn voor de inrichting en het gebruik van de publieke ruimte. Hoe gaan stadmakers hier mee om? De derde editie vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 september in ZOHO Rotterdam (Zomerhofkwartier) en is gratis toegankelijk.

Deze derde editie staat in het teken van de rol en betekenis van de (beeldende) kunst voor de publieke ruimte. Want de kunstenaar is als geen ander in staat om, los van de praktische realiteit, te interveniëren in de openbare ruimte, haar te ontregelen, te bevragen en in een ander perspectief te plaatsen. Hoe en met welk doel manifesteren kunstenaars zich in de publieke ruimte? Welke strategieën hanteren zij daarbij?

Steeds meer kunstenaars, uit verschillende disciplines, beschouwen de publieke ruimte als hun werkterrein. Zij werken doorgaans inter- of multidisciplinair en bewegen zich tussen kennisgebieden zoals landschap, architectuur, stedenbouw en sociale wetenschappen, als verbinders van partijen. Zij hanteren daarbij een breed scala aan benaderingen en hun werk is niet altijd als kunst herkenbaar.

Het programma bestaat uit presentaties en workshops van o.a.: Charlie Koolhaas (UK), Caroline Nevejan (NL), Pip Passchier (NL), Maarten Inghels (BE), Maurik Stomps (NL), Atelier Ari (NL), Donica Buisman (NL), Mark Bukman & Ruud Reutelingsperger (NL), Rebecca Crawford (AUS). Het festival wordt geopend met een ode aan de publieke ruimte door gastcurator Selma Hengeveld. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Datum: vrijdag 27 september

Tijd: 13.00 – 19.00

Entree: gratis

Locatie: ZOHO Rotterdam (Mono, Het Gele Gebouw)

Website: www.welovepublicspace.com

Facebook event: https://www.facebook.com/events/437856593475879/

Facebook pagina: https://www.facebook.com/welovepublicspace

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office