Fotograaf: Stijn Brakkee

Event

27/09/2019
ZOHO

We Love Public Space Festival 2019


De openbare ruimte is de spiegel van de samenleving. Het is hét podium waarop onze dagelijkse culturele uitwisseling plaatsvindt. We ontmoeten, feesten, spelen, demonstreren en botsen in de publieke ruimte. Het We Love Public Space Festival (WLPS) is een hommage aan de publieke ruimte en eenieder die daar (professioneel) actief in is. Het festival biedt een open gesprek over ontwikkelingen die bepalend zijn voor de inrichting en het gebruik van de publieke ruimte. Hoe gaan stadmakers hier mee om? De derde editie vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 september in ZOHO Rotterdam (Zomerhofkwartier) en is gratis toegankelijk.

Deze derde editie staat in het teken van de rol en betekenis van de (beeldende) kunst voor de publieke ruimte. Want de kunstenaar is als geen ander in staat om, los van de praktische realiteit, te interveniëren in de openbare ruimte, haar te ontregelen, te bevragen en in een ander perspectief te plaatsen. Hoe en met welk doel manifesteren kunstenaars zich in de publieke ruimte? Welke strategieën hanteren zij daarbij?

Steeds meer kunstenaars, uit verschillende disciplines, beschouwen de publieke ruimte als hun werkterrein. Zij werken doorgaans inter- of multidisciplinair en bewegen zich tussen kennisgebieden zoals landschap, architectuur, stedenbouw en sociale wetenschappen, als verbinders van partijen. Zij hanteren daarbij een breed scala aan benaderingen en hun werk is niet altijd als kunst herkenbaar.

Het programma bestaat uit presentaties en workshops van o.a.: Charlie Koolhaas (UK), Caroline Nevejan (NL), Pip Passchier (NL), Maarten Inghels (BE), Maurik Stomps (NL), Atelier Ari (NL), Donica Buisman (NL), Mark Bukman & Ruud Reutelingsperger (NL), Rebecca Crawford (AUS). Het festival wordt geopend met een ode aan de publieke ruimte door gastcurator Selma Hengeveld. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Datum: vrijdag 27 september

Tijd: 13.00 – 19.00

Entree: gratis

Locatie: ZOHO Rotterdam (Mono, Het Gele Gebouw)

Website: www.welovepublicspace.com

Facebook event: https://www.facebook.com/events/437856593475879/

Facebook pagina: https://www.facebook.com/welovepublicspace