Event

01/07/2021 — 04/07/2021

Waterwerken met Maud van den Beuken


In de afgelopen maanden was Buitenplaats Brienenoord – in het teken van het project Waterwerken – een vrijplaats voor Maud van den Beuken waar ze samen met de technische medewerking van Leander Pot (Buitenplaats Brienenoord) bouwde aan het werk Het Vlot. Met de materialen die op het Eiland aanwezig waren werd het werk geconstrueerd.
Mee met de beweging van de rivier, word je uitgenodigd om tijdens Rotterdam Art Weekend van 1 -4 Juli samen met Maud van den Beuken Het Vlot voort te bewegen. Via de Nieuwe Maas en het Zuiddiepje, is de ambitie het eiland rond te varen.
In de riviertochten verken je met haar de bodem van de rivier en de kaders van het eiland. Door middel van de sonarmetingen, die zij in samenwerking met Van Oord maakte van de rivierbodem, navigeert zij over het water. Het Vlot vormt een plek om ons op directe wijze aan de rivier te verbinden.
Praktische info:
Op onregelmatige tijden kun je vanuit het Eiland meevaren op Het Vlot. Omdat de snelheid en locatie afhankelijk is van de stroming van de rivier, is het niet mogelijk je deelname vooraf te boeken.
Waterwerken is financieel mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds, Het Bankgiro Loterijfonds, Weerwoord Rotterdam, CBK Rotterdam en Buitenplaats Brienenoord. De programmering van Buitenplaats Brienenoord tijdens Rotterdam Art Week wordt financieel ondersteund door Rotterdam Festivals. De presentatie van Maud van den Beuken is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl