logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Unreal – Science Gallery Rotterdam

tentoonstelling: 03/04/2020 - 01/07/2020
Locatie: Online

Wat is ‘echt’ en ben je daar wel zeker van? Kun je vertrouwen op je eigen waarneming als zoveel ervaringen digitaal zijn of worden beïnvloed door processen in onze hersenen? Biomedisch onderzoek laat zien hoe onze gedachten en zintuigen ‘gaten’ creëren tussen de werkelijkheid en wat we waarnemen. Hoe vinden we onze weg door zulke ‘blinde vlekken’, die ons vatbaar maken voor fake news, maar die we soms ook nodig hebben om te ontsnappen aan de harde realiteit? De wetenschap beantwoordt deze vragen en stelt ook weer nieuwe vragen. Onderzoekers komen steeds meer te weten over onze hersenen en mentale aandoeningen zoals dementie, en over verschijnselen zoals het placebo-effect. Tegelijkertijd maakt onderzoek in velden als genetica en voortplantings- en regeneratieve geneeskunde het mogelijk dramatisch in te grijpen in de realiteit van de natuur zoals we die kennen. CBK Rotterdam is partner in Science Gallery Rotterdam.

Door de huidige coronamaatregelen is de tentoonstelling online te bezoeken. Bekijk alle kunstwerken, lees de reacties van wetenschappers en bekijk het videowerk!

Lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office