logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

To The Woods

Event: 25/05/2014

TENT presenteert in het kader van de Operadagen Rotterdam op zondag 25 mei om 14.00 en om 17.00 uur To The Woods, een muziektheaterperformance die begint als een realistische lezing maar ontaardt in een fantasierijke wereld van Wildemensen, een groep individuen die zich heeft afgezonderd van de samenleving en de natuur is ingetrokken op zoek naar zijn ware gedaante. Twee wetenschappers gaan op onderzoek uit naar deze bijzondere groep mensen maar worden zelf overmand door de roep van de wilde natuur.
To The Woods is een multimediale zoektocht naar onze dierlijkste driften gemaakt door de Belgische/Amerikaanse performer en maker Elsa May Averill in samenwerking met muzikanten, filmmakers, vormgevers en een kostuumontwerper. Averill maakte eerder o.a. voorstellingen bij de Veenfabriek en heeft gewerkt met regisseurs als Simon mc Burney, Paul Koek en Johan Simons.

Elsa May Averill – concept, tekst en performance
Mei-Yi Lee – muziek en performance
Bart Hoevenaars – muziek en performance
Nina Spiering – film
Paul Koek – Coaching
Dymph Boss & Nicky Nina de Jong – Kostuum
Minke Marsiglia – productie
Pim Top – camerawerk

Aanvangstijden: 14.00 en om 17.00 uur
Duur: 75 min.
Voertaal: Engels
Entree: 10 euro

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office