logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Thijs Lansbergen in Rechtsachter

Tentoonstelling: 13/01/2013 - 13/02/2013
Locatie: Nieuwe Binnenweg 75

Difference makes I & I equal
Hoe meer we verschillen, hoe meer we hetzelfde zijn. De Rastafari cultuur kent geen jij en ik, alleen I & I. Deze gelijkheid inspireerde Thijs Lansbergen tot zijn thema ‘Difference makes I & I equal’. Van ratten tot leeuwen en varkens tot vogels. Geen enkel mens is te vinden in zijn werk. Hierdoor zijn de gevisualiseerde situaties niet van één land of cultuur, maar zijn ze identificeerbaar voor de hele wereld. De combinatie van Rastafari cultuur, Afrikaanse kunst en de (heel erg) Nederlandse Thijs zorgt voor een bijzondere serie aan zeefdruk en animatie die cultuurgrenzen doet vervagen.

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office