logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Thijs Lansbergen in Rechtsachter

tentoonstelling: 13/01/2013 - 13/02/2013
Locatie: Nieuwe Binnenweg 75

Difference makes I & I equal
Hoe meer we verschillen, hoe meer we hetzelfde zijn. De Rastafari cultuur kent geen jij en ik, alleen I & I. Deze gelijkheid inspireerde Thijs Lansbergen tot zijn thema ‘Difference makes I & I equal’. Van ratten tot leeuwen en varkens tot vogels. Geen enkel mens is te vinden in zijn werk. Hierdoor zijn de gevisualiseerde situaties niet van één land of cultuur, maar zijn ze identificeerbaar voor de hele wereld. De combinatie van Rastafari cultuur, Afrikaanse kunst en de (heel erg) Nederlandse Thijs zorgt voor een bijzondere serie aan zeefdruk en animatie die cultuurgrenzen doet vervagen.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office