logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Tentakel 2020

Festival: 02/09/2020 - 23/09/2020
Locatie: Rotterdam Zuid

Van 2 tot en met 23 september trekt het reizende kunst- en theaterfestival TENTAKEL weer door Rotterdam Zuid. Het festival voor kinderen van 4 tot 12 strijkt op 7 verschillende pleinen neer, waar je gratis kan genieten van een programma vol muziek, kunst, theater en workshops.

Het festival is in 2014 ontstaan met als doel de samenwerking binnen de Rotterdamse wijken te stimuleren, en om kunst dichter bij mensen te brengen. Elk festival heeft een uniek programma en lokale partijen zijn welkom om op een actieve manier onderdeel van het programma te zijn. Creative workshops worden door professionele kunstenaars begeleid en zetten aan tot verwondering. Het decor is ontworpen door kunstenaars, waardoor elk plein getransformeerd wordt tot een uniek totaalkunstwerk.

Programma:
2 september // Persoonsdam 133, Feijenoord
6 september // Brabantseplein, Hillesluis
9 september // Oleanderplein, Bloemhof
16 september // Amelandseplein, Carnisse
19 september // Kaappark, Katendrecht
20 september // Winkelcentrum, Beverwaard
23 september // Wolphaertshof, Oud Charlois

Met onder andere Ahenk Music Band, Alisia, Andre Pires, Bart van Lieshout, Bram Konen, Christine Saalfeld, Duimdrop, Droomtheater, Humanitas, Irene&Co, Jongutopischfeestje, Marianne Fortein, Marije Mooren, Ko de Kok, Open haard, SKVR, Ruilwinkel, Tanlentskool, De Vrolijkheid, You Talent en meer.

Het Nazomerfeest vindt op 13 september plaats op het Gerrit Sterkmanplein in West.

Tentakel is een project van Stichting Stadnomaden, Rotterdam.
Het festival is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Bevordering van Volkskracht, WORM, VSBfonds, Myafonds, Stichting NAC, Koco, Cultuur Concreet, TOS, CBK Rotterdam, deltaport donatiefonds, Gemeente Rotterdam, De Vrolijkheid, Elise Mathilde Fonds, SKVR, Stichting DOCK Rotterdam.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office