Podcast

10/08/2022
Online

TENT x Project Wiaspora #1


TENT x Project Wiaspora zoekt middels online en offline kanalen naar connectie en ruimte voor samenkomst vanuit een maatschappijkritische blik. TENT programmamaker Gyonne Goedhoop gaat samen met gastprogrammeurs Richard Kofi en Simone Zeefuik van Project Wiaspora in gesprek met verschillende makers, denkers, en doeners. Tijdens de lockdown van voorjaar 2020 spraken zij online met drie gasten over makerschap in tijden van Corona. Wat kunnen we uit deze tijd leren? Hoe kunnen we ons voorbereiden op een post-corona tijdperk? Biedt deze crisis ook kansen op een inclusieve en hoopvolle toekomst?

Project Wiaspora is de podcast voor revolutionaire futuristen en decolonized minds. De opnames vinden plaats op bijzondere locaties, waar Richard Kofi en Simone Zeefuik de lokale maatschappelijke impact van kunst, cultuur en activisme bespreken. Hiervoor nodigen ze rebelse kunstenaars, muzikanten, schrijver en andere creatievelingen uit die zich vrij vechten van de verwachtingen van de mainstream.

Beluister hier de podcasts:

 

  • TENT x Project Wiaspora: Out of the concrete we emerge
    Door de coronacrisis werd onze ‘normale’ manier van doen een halt toegeroepen, waardoor ons leven mogelijk nooit meer hetzelfde zal zijn. Gelukkig maar, stelt de optimistische activist Malique Mohamud (oa. founder en artistiek leider van Concrete Blossom). Gyonne Goedhoop en Richard Kofi speculeren samen met Mohamud over het post-corona tijdperk. Een gesprek over de culturele dynamiek van nachtwinkels en shishalounges, social justice 2.0, nieuwe vormen van intimiteit en het design van de publieke ruimte.

 

  • TENT x Project Wiaspora: Coronaverse temporality
    Je hoort veel mensen zeggen dat de coronacrisis een onvergetelijke historische gebeurtenis is. Maar hoe ga je te werk in deze tijd en welke impact heeft dit op hoe we naar werk kijken? Welke kansen biedt het feit dat we allemaal remote werken onze community om beter internationaal met elkaar in contact te komen? Beïnvloedt deze ‘tussentijd’ ook onze omgang met tijd, en het tempo waarin we ons leven als maker denken te moeten uitstippelen? Welke ruimte moeten we voor onszelf daarin creëren? Daarover praten Gyonne Goedhoop en Simone Zeefuik met documentairemaker Bibi Fadlala, waarbij we het ook hebben over de vrouwelijke regisseurs die haar werk inspireren.