logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

TENT Welcomes: Wet Lounge #5

Film: 14/02/2020
Locatie: TENT

WET Lounge is een reeks van vijf experimentele screenings, samengesteld door WET collectief (Anna Maria Luczak, Erika Roux, Marta Hryniuk, Nick Thomas en Sophie Bates).

Elke editie toont makers die tussen video en cinema in opereren, en het idee van wat ‘filmisch werk’ kan inhouden oprekken met performance, muziek of vormen van installatie. WET gebruikt TENT daarbij als een speelruimte tussen de gemeenschappelijke ervaring die de cinema biedt en het ruimtelijk experiment dat mogelijk is in de beeldende kunst.
De videowerken die gepresenteerd worden tijdens WET Lounge #5 onderzoeken de relaties tussen personages op het scherm, die gespeeld worden door de kunstenaars zelf, vrienden, amateurs en professionele acteurs. Door performances, role-play, naspelen en repeteren, worstelen en bevragen de kunstenaars identiteiten, problemen rondom representatie, hiërarchische machtsstructuren en stereotypes; waardoor de complexe relatie tussen personage en performer aan het oppervlakte komt.

Met werk van: Sophie Bates, Irina Botea, Keren Cytter, Maya Schweizer & Auto Italia Live (installatie)
Bekijk het volledige programma via het Facebook event

 

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office