FestivalPrijsuitreiking

26/08/2017
KINO Rotterdam

TAA 2017


De TAA, de filmcompetitie voor pas afgestudeerde kunstacademiestudenten, keert dit jaar terug als videokunstfestival in KINO Rotterdam. Vanaf 14.00 uur wordt het beste op audiovisueel gebied uit Nederland en gastland Noorwegen getoond in de zalen van KINO. Ook kan je speeddaten met film- en kunstprofessionals en wordt er tijdens de award show bekend gemaakt wie een gastverblijf wint in Hordaland Art Centre in Bergen, Noorwegen en Het Wilde Weten in Rotterdam.

Festivaldag
De TAA, voorheen een award show in Cinerama, is dit jaar omgevormd tot eendaags film- en videokunstfestival. In blokken worden de genomineerde films gescreend in KINO en kan je met de aanwezige scouts in gesprek over film en kunst gerelateerde onderwerpen. Aan het eind van de dag maakt de vakjury bekend wie de TAA en de Best Foreign Film Award hebben gewonnen. Het publiek kan zijn stem uitbrengen voor de Public’s Choice Award. De dag wordt feestelijk afgesloten met drankjes en plaatjes van dj Het Gore Lef in KINO.

De jury bestaat uit Scott Elliot (kunstenaar en coördinator residency Hordaland Art Center, Bergen)
Priscila Fernandes (kunstenaar en coördinator residentie Het Wilde Weten, Rotterdam)
Karen Verschooren (programma coördinator Visual Arts & Artefact STUK, Leuven België)
Roderick Hietbrink (kunstenaar wonend en werkzaam in Oslo en Amsterdam)
Rutger Wolfsen (voormalig directeur IFFR)

Na de festivaldag wordt er in de maand september elke vrijdagavond in TENT een selectie van de genomineerde videowerken getoond tijdens de gratis Kunstavond van 18.00 tot 21.00 uur.

Locatie: KINO, Gouvernestraat 129-133 Rotterdam
Tickets zijn te koop via de website van KINO of aan de deur.
Reguliere tickets: 5 euro. Studententarief: 3 euro.

De TAA wordt mede mogelijk gemaakt door de Noorse Ambassade
Mediapartner: BK-informatie

lees meer