logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

TENT Academy Awards 2015

Tentoonstelling: 17/07/2015 - 27/09/2015

Tentoonstelling van geselecteerde werken voor de TENT Academy Awards. Kunstcritici, curatoren en filmspecialisten bezoeken deze zomer de kunstacademies in Nederland en Italië om het beste videokunsttalent voor de TENT Academy Awards te selecteren. De vakjury onder leiding van Franziska Nori (directeur Frankfurter Kunstverein) selecteert de winnaars van een artist-in-residence in het buitenland. Op vrijdag 17 juli om 20.00 uur worden in bioscoop Cinerama de geselecteerde films, documentaires en animaties getoond en de Awards uitgereikt. De genomineerde werken zijn na de uitreiking tot en met 27 september te zien in TENT. Vervolgens wordt de filmselectie vertoond op diverse kunst- en filmfestivals in binnen- en buitenland.

Meer informatie

Interview in de Uitagenda: ‘Een filmavond met de beste afstudeerfilms van verschillende kunstacademies; welk jong talent wint de felbegeerde TENT Academy Award? Mariette Dölle, artistiek leider bij TENT. Rotterdam vertelt…

Lees verder…

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office