Event

20/06/2020 — 31/07/2020

Square 2.1


Het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Company heeft samen met beeldend kunstenaar Don Satijn een virtueel circus performance gelanceerd. Square 2.1 is een nieuwe versie van de voorstelling Square Two, die in 2020 een internationale festivaltournee zou maken, maar afgelast is vanwege de coronacrisis. Het project is het resultaat van twee jaar gezamenlijk onderzoek van Satijn en de jongleurs van Tall Tales Company, waarin patronen uit de natuur en ons dagelijks leven de inspiratie vormden voor een reeks betoverende korte scènes.

In Square 2.1 neemt een warme poëtische stem je mee op een route door je eigen huis. Ieder vertrek bekijk je met een frisse blik, terwijl je op je scherm naar de artiesten en de kunst kijkt. In iedere scène zie je een beeld van Don Satijn. Soms staat deze duidelijk op de voorgrond, in andere scènes is het object subtiel aanwezig. Het jongleerpatroon wat je te zien krijgt vormt een match met het beeldend object wat ook in de scène vertegenwoordigd is.

Nadat je de route volbracht hebt, volgt er een expositie van het werk van Don Satijn. Net als in een echte galerie of museum is er per werk een uitleg beschikbaar.

Voor meer info en tickets kan je hier terecht.

Square 2.1 komt tot stand mede dankzij een bijdrage uit de regeling Activiteiten Stad. Met deze bijdrage wil CBK Rotterdam met beeldende kunst de stad aantrekkelijker maken en Rotterdamse beeldend kunstenaars daarin een rol geven en daarmee hun zichtbaarheid vergroten.