logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Square 2.1

Event: 20/06/2020 - 31/07/2020

Het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Company heeft samen met beeldend kunstenaar Don Satijn een virtueel circus performance gelanceerd. Square 2.1 is een nieuwe versie van de voorstelling Square Two, die in 2020 een internationale festivaltournee zou maken, maar afgelast is vanwege de coronacrisis. Het project is het resultaat van twee jaar gezamenlijk onderzoek van Satijn en de jongleurs van Tall Tales Company, waarin patronen uit de natuur en ons dagelijks leven de inspiratie vormden voor een reeks betoverende korte scènes.

In Square 2.1 neemt een warme poëtische stem je mee op een route door je eigen huis. Ieder vertrek bekijk je met een frisse blik, terwijl je op je scherm naar de artiesten en de kunst kijkt. In iedere scène zie je een beeld van Don Satijn. Soms staat deze duidelijk op de voorgrond, in andere scènes is het object subtiel aanwezig. Het jongleerpatroon wat je te zien krijgt vormt een match met het beeldend object wat ook in de scène vertegenwoordigd is.

Nadat je de route volbracht hebt, volgt er een expositie van het werk van Don Satijn. Net als in een echte galerie of museum is er per werk een uitleg beschikbaar.

Voor meer info en tickets kan je hier terecht.

Square 2.1 komt tot stand mede dankzij een bijdrage uit de regeling Activiteiten Stad. Met deze bijdrage wil CBK Rotterdam met beeldende kunst de stad aantrekkelijker maken en Rotterdamse beeldend kunstenaars daarin een rol geven en daarmee hun zichtbaarheid vergroten.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office