Event

25/09/2020 — 27/09/2020
Agniesebuurt

Slopera, de tragiek van een sloopstraat


Tijdens Operadagen Rotterdam, in het weekend van 25 t/m 27 september, speelt Slopera. De Slopera is een ode aan de stad en haar bewoners en hun gevecht tegen het stadsvernieuwingsmonster. Het is een ouderwets totaal spektakel waar via muziek en humor de mens weer verbinding vindt. Een Rotterdamse opera in een straat die 2 dagen lang al haar deuren opent met tentoonstellingen, performance, podia en een all inclusive hotelarrangementen.

Roffa 2020: 53 sociale huurwoningen in de Almondestraat worden gesloopt. Terwijl de oude bewoners vertrekken neemt in de tussentijd – onder de noemer Pension Almonde – een bont gezelschap van buurtinitiatieven en stadsnomaden zijn intrek: kunstenaars, expats, bankslapers en andere snuiters. In deze Slopera straalt het licht op oude en nieuwe bewoners. Te midden van een straatexpositie wordt er gezongen, geruzied, gefeest en gemopperd op zijn Rotterdams; even goed blaffen, maar dan gewoon weer een koppie geven.

Tijden:

vr 25 sep: 18.00 uur (90min)
za 26 sep: 17.00 uur (90min)
zo 27 sep: 17.00 uur (90min)

Voor meer info en tickets, check de website van Operadagen Rotterdam.

Ps: Bring your own chair! En heb je zin om na de voorstelling samen met de bewoners te eten? Kies dan bij het bestellen van kaarten op de website van Operadagen Rotterdam in het dropdown menu kaartsoort ‘incl. eten wat de pot schaft’.

SLOPERA weekend wordt gerealiseerd met de steun van Gemeente Rotterdam Cultuur, City Lab 010, Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij Fonds, St. Bevordering van Volkskracht, GpH Verhagen stichting, Elise Mathilde Fonds, Job Dura fonds, CBK Rotterdam