logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Slopera, de tragiek van een sloopstraat

Event: 25/09/2020 - 27/09/2020
Locatie: Agniesebuurt

Tijdens Operadagen Rotterdam, in het weekend van 25 t/m 27 september, speelt Slopera. De Slopera is een ode aan de stad en haar bewoners en hun gevecht tegen het stadsvernieuwingsmonster. Het is een ouderwets totaal spektakel waar via muziek en humor de mens weer verbinding vindt. Een Rotterdamse opera in een straat die 2 dagen lang al haar deuren opent met tentoonstellingen, performance, podia en een all inclusive hotelarrangementen.

Roffa 2020: 53 sociale huurwoningen in de Almondestraat worden gesloopt. Terwijl de oude bewoners vertrekken neemt in de tussentijd – onder de noemer Pension Almonde – een bont gezelschap van buurtinitiatieven en stadsnomaden zijn intrek: kunstenaars, expats, bankslapers en andere snuiters. In deze Slopera straalt het licht op oude en nieuwe bewoners. Te midden van een straatexpositie wordt er gezongen, geruzied, gefeest en gemopperd op zijn Rotterdams; even goed blaffen, maar dan gewoon weer een koppie geven.

Tijden:

vr 25 sep: 18.00 uur (90min)
za 26 sep: 17.00 uur (90min)
zo 27 sep: 17.00 uur (90min)

Voor meer info en tickets, check de website van Operadagen Rotterdam.

Ps: Bring your own chair! En heb je zin om na de voorstelling samen met de bewoners te eten? Kies dan bij het bestellen van kaarten op de website van Operadagen Rotterdam in het dropdown menu kaartsoort ‘incl. eten wat de pot schaft’.

SLOPERA weekend wordt gerealiseerd met de steun van Gemeente Rotterdam Cultuur, City Lab 010, Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiro Loterij Fonds, St. Bevordering van Volkskracht, GpH Verhagen stichting, Elise Mathilde Fonds, Job Dura fonds, CBK Rotterdam

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office