logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Scores of Rotterdam

Excursie: 25/05/2019
Locatie: TENT

Ga op excursie met kunstenaar Mercedes Azpilicueta en stedenbouwkundige John Bingham-Hall. Naast de tour is ook de performance Scores for Rotterdam op locatie door een Rotterdams koor.
Opstaplocatie: TENT Rotterdam, Witte de Withstraat 50 in Rotterdam.
Toegang gratis.

Architectuur heeft impact op de menselijke stem. De stedelijke omgeving beïnvloedt niet alleen wat we horen maar ook hoe we onze eigen stem kunnen laten horen. Mercedes Azpilicueta en John Bingham-Hall onderzoeken door middel van vocale experimenten. Ze maakten in Rotterdam geluidsopnames op drie plekken met een specifieke akoestiek: metrostation Wilhelminapier, de Maastunnel en het spoorviaduct aan het Mevlanaplein met zijn woud en betonnen kolommmen.

In de tentoonstelling Post-Opera vertaalden Azpilicueta and Bingham-Hall hun experimenten naar patronen op textiel, waarop ze architectonische elementen markeerden en de dynamiek van stemmen schetsten die daarin onstond. De doeken lijken onzichtbare lichamen te onthullen die tastbaar worden door de stemmen die eruit opklinken.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office