logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Save your Face

Event: 08/03/2014

Tijdens de Rotterdamse museumnacht 2014 presenteert TENT Save your Face, een project waarbij bezoekers worden uitgedaagd zichzelf door middel van klei te vereeuwigen. Hoe zou jij jezelf vereeuwigen? Als held, (fabel)dier, monster of gewoon jezelf? Mooi, lelijk, boos, blij? Ga de uitdaging aan en kom voor 1 nacht in de TENT eregalerij. Er lopen professionals rond om je Tips & Tricks te geven. Na afloop kiest de kunstenaar Anne Wenzel drie winnende werken uit die worden afgebakken en tentoongesteld.

Save your Face is gekoppeld aan de solotentoonstelling van Anne Wenzel – The Opaque Palace in TENT. Anne Wenzel werkt al meer dan tien jaar aan een sterk en onderscheidend oeuvre van keramische beelden en installaties. In haar werk strijdt schoonheid met het afschrikwekkende, figuratie met abstractie, opbloei met verval. Kenmerkend is haar eigenzinnige omgang met materiaal en techniek: door te experimenteren met extreme formaten, chemische toevoegingen en radicale vervormingen zoekt zij de grenzen op van het medium sculptuur.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office