logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Rotterdam Cultural Histories #16

tentoonstelling: 19/04/2019 - 06/10/2019
Locatie: TENT

Rotterdam Cultural Histories #16: Hoe komt men van de Salvador Allendestraat naar de Andre van der Louwbrug?

Deze tentoonstelling gaat in op de Rotterdamse solidariteitsbeweging die ontstond na de staatsgreep in Chili van 11 september 1973, waarbij president Salvador Allende en zijn kabinet uit de macht werden ontzet. In de daaropvolgende jaren kwamen duizenden Chilenen als balling naar Rotterdam, waar zij aan de basis stonden van uiteenlopende initiatieven, kunstwerken, iconen en gebeurtenissen. Deze veelzijdige solidariteitsbeweging ontwikkelde zich hoofdzakelijk in de jaren zeventig en tachtig, met als centrale figuur André van der Louw, burgemeester van Rotterdam in de periode 1974-1981.

Meer info

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office