logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

ROTTERDAM CULTURAL HISTORIES #14: MAY 1968

Tentoonstelling: 06/05/2018 - 02/09/2018
Locatie: TENT

De veertiende editie van Rotterdam Cultural Histories gaat over hoe de Rotterdamse kranten bericht gaven over internationale en lokale gebeurtenissen die plaatsvonden in mei 1968, een revolutionaire maand die tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als een keerpunt in de geschiedenis. In deze tijd, vlak voordat de televisie tot de standaard inventaris van ieder huishouden ging behoren, fungeerden kranten, evenals de radio, als belangrijkste kanalen voor het verspreiden van informatie.

Destijds waren er in Rotterdam zeven verschillende kranten, allemaal vertegenwoordigd in deze tentoonstelling: Algemeen Dagblad, De Rotterdammer, De Tijd–De Maasbode, Het Rotterdams Parool, Het Vrije Volk, Nieuwe Rotterdamse Courant en Rotterdamsch Nieuwsblad. Deze documentaire tentoonstelling toont onder andere krantenomslagen van Rotterdamse dagbladen en een evenementenprogramma en laat zo zien welke onderwerpen en stemmen in deze periode van belang waren voor Rotterdam.

Lees meer

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. Het verbindt de kunst van de stad met wat in de wereld er omheen gebeurt.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert en ontwikkelt een publieke collectie ter ondersteuning van de internationale en culturele ambities van Rotterdam.
Naar website SIR

BKOR ontwikkelt en archiveert kunstprojecten in de openbare ruimte, vooral in buurten en wijken. Het veelzijdige programma draagt bij aan de stad Rotterdam.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office