logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

ROTTERDAM CULTURAL HISTORIES #14: MAY 1968

tentoonstelling: 06/05/2018 - 02/09/2018
Locatie: TENT

De veertiende editie van Rotterdam Cultural Histories gaat over hoe de Rotterdamse kranten bericht gaven over internationale en lokale gebeurtenissen die plaatsvonden in mei 1968, een revolutionaire maand die tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als een keerpunt in de geschiedenis. In deze tijd, vlak voordat de televisie tot de standaard inventaris van ieder huishouden ging behoren, fungeerden kranten, evenals de radio, als belangrijkste kanalen voor het verspreiden van informatie.

Destijds waren er in Rotterdam zeven verschillende kranten, allemaal vertegenwoordigd in deze tentoonstelling: Algemeen Dagblad, De Rotterdammer, De Tijd–De Maasbode, Het Rotterdams Parool, Het Vrije Volk, Nieuwe Rotterdamse Courant en Rotterdamsch Nieuwsblad. Deze documentaire tentoonstelling toont onder andere krantenomslagen van Rotterdamse dagbladen en een evenementenprogramma en laat zo zien welke onderwerpen en stemmen in deze periode van belang waren voor Rotterdam.

Lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office