tentoonstellingTour

05/08/2021 — 12/09/2021
Publication Studio Rotterdam

Publiciteit


Publiciteit is een openbaar kunstproject van Publication Studio Rotterdam met lokale kunstenaars Ilke Gers en Falke Pisano en dichter Çağlar Köseoğlu.

 

Op hun verschillende manieren houden elk van de nieuw in opdracht gemaakte werken rekening met de politiek en de mogelijkheden van publiceren in de openbare ruimte, voortbouwend op het doel van Publication Studio Rotterdam om alternatieve manieren te vinden om het sociale leven van het boek te beschouwen. Bewegend door de loopholes van het burgerbeleid die onze beweging bepalen en de onzichtbare geschiedenissen afbakenen die buiten het openbare register liggen, zijn slechts enkele van de benaderingen die worden benoemd, voorgedragen en overwogen bij de vraag wat publiceren kan zijn in een stad als Rotterdam. Door dergelijke vragen de stad binnen te dringen, worden elementen die inherent zijn aan publiceren, zoals het verspreiden van tekstmateriaal of het ontwikkelen van een lezerspubliek, toegepast op de openbare ruimte als een manier om te communiceren en facetten van Rotterdam te verspreiden die elkaar niet altijd kruisen.

De werken gaan gepaard met een stadsbrede affichecampagne, een website en een reeks rondleidingen door kunstenaar Toon Fibbe. Als je liever zelf door de werken navigeert, kunt u de QR-codes op de posters volgen en luisteren naar de audiogidsen op de website van het project om 24/7 zelf een rondleiding te doen. Daarnaast zal op 12 september een tentoonstellingscatalogus – bewerkt, ontworpen en gedrukt door Publiciteitsstudio Rotterdam – beschikbaar zijn op de finnissage van Publiciteit.

 

Lees en zie meer op: www.publiciteitrotterdam.com