logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
Babette Kleijn Optic Mountaineering

Optic Mountaineering

tentoonstelling: 21/07/2016 - 25/09/2016
Locatie: TENT

Sinds 2002 hebben Basel en Rotterdam een intensief kunstenaarsuitwisselingsprogramma. In een samenwerking tussen CBK Rotterdam, Stichting Kaus Australis Rotterdam en de Christoph Merian Stiftung/ Atelier Mondial Basel (voorheen IAAB) krijgen iedere jaar twee kunstenaars een half jaar de gelegenheid in de andere stad te werken. Deze langjarige coöperatie leidde inmiddels tot vele waardevolle netwerken en allianties tussen kunstenaars en organisaties in beide steden. Hoewel de huidige samenwerking per 2017 wordt beëindigd, zullen er naar verwachting in een andere vorm uitwisselingen blijven plaatsvinden. Naar aanleiding van 15 jaar samenwerking vindt de tentoonstelling Optic Mountaineering plaats in TENT.

Deze groepstentoonstelling brengt werk van dertien kunstenaars bijeen die is voortgekomen uit een langdurige culturele uitwisseling tussen Basel en Rotterdam. In de afgelopen vijftien jaar hebben Atelier Mondial in Basel en het Rotterdamse kunstenaarsinitiatief Kaus Australis gezamenlijk residenties georganiseerd voor getalenteerde kunstenaars. De tentoonstelling is samengesteld door Annina Zimmermann, onafhankelijk curator en tevens de eerste resident van de uitwisseling.

Deelnemende kunstenaars:
Bretz/Holliger, Matthias Huber, Dineke van Huizen, J&B, Babette Kleijn, Quenton Miller, Edit Oderbolz, Andreas von Ow, Marco Schuler, QS Serafijn, Jens Stickel, Karin Suter, Florian Graf, Mimi von Moos.
Lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office