logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Opening No You Won’t Be Naming No Buildings after Me

Opening, tentoonstelling: 11/07/2019
Locatie: TENT

Een project met Kader Attia, Kristina Benjocki, Marcel van den Berg, Alexis Blake, Aslan Gaisumov, Quinsy Gario & Glenda Martinus, Yoeri Guépin, Gert Jan Kocken, Dana Lixenberg, Taus Makhacheva, Uriel Orlow, Pieter Paul Pothoven, Bert Scholten en Aimée Zito Lema. Samengesteld door Vincent van Velsen.

In de tentoonstelling ‘No You Won’t Be Naming No Buildings after Me’ onderzoekt gastcurator Vincent van Velsen samen met een internationaal gezelschap van kunstenaars hoe herinneringen kunnen worden belichaamd. Monumenten, straatnamen en nationale feestdagen bieden een beperkt en soms problematisch perspectief op de geschiedenissen en personen die niet mogen worden vergeten. De expositie bevraagt officiële vormen van herinnering en belicht mogelijke andere manieren om herinneringen vorm te geven.

De kunstenaars in de tentoonstelling traceren hoe beweging, dans, muziek, taal, textiel, visuele documenten en materiële sporen intieme getuigen kunnen zijn van geschiedenissen van zowel kwetsbaarheid als weerbaarheid. Het lichaam krijgt hierbij een centrale rol — als drager van herinneringen en als strijdbaar baken van voortlevende geschiedenissen.

Deel van de tentoonstelling is een reeks live events, waaronder performances door Alexis Blake, Quinsy Gario & Glenda Martinus, Bert Scholten en artist talks met Uriel Orlow en Pieter Paul Pothoven. Exacte data worden later bekend gemaakt.

Parallel aan deze tentoonstelling verschijnt een reeks interviews op Vers Beton, waarin Rotterdammers je meenemen naar plekken in de stad die verbonden zijn met persoonlijke herinneringen en gebeurtenissen die niet mogen worden vergeten.

Muziek door Yung Feurich.
Toegang vrij, bekijk het Facebook event hier.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office