logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Onthulling monument Treubstraat

Herdenking, Onthulling: 18/09/2020
Locatie: Online

Op vrijdag 18 september 2020 vindt de onthulling plaats van het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers die op 18 maart 1945 gevallen zijn. Het monument wordt onthuld op het pleintje aan de Treubstraat en Kerdijkstraat.

Vanwege de coronamaatregelen zal de herdenking en onthulling zonder publiek zijn; via een livestream bij de regionale omroep Rijnmond is het toch voor iedereen te volgen. Op 18 september kunt u vanaf 10.00 uur op www.rijnmond.nl live meekijken naar de herdenking. Nabestaanden zullen hun verhaal vertellen, de namen van de slachtoffers zullen worden voorgelezen en het monument van de hand van kunstenaar Hans Muller zal worden onthuld.

Op zaterdag 19 en zondag 20 september zullen organisatoren Frank Zwinkels en Dik Happee van 13 tot 16 uur op het pleintje aanwezig zijn. Dan is er voor u gelegenheid om samen met hen het onthulde monument te bekijken, daarbij de RIVM-richtlijnen in acht nemend. U kunt uiteraard ook op eigen gelegenheid het monument bezoeken.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

Bospoldervos, Florentijn Hofman, Schiedamseweg, 2020. Foto: Otto Snoek

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office