logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice
De Klimplant, ontwerpschets Christine Saalfeld voor Bloemhoflplein
De Klimplant, ontwerpschets Christine Saalfeld voor Bloemhoflplein

Onthulling de klimplant

Event, Onthulling: 10/06/2015
Locatie: Bloemhofplein

Op woensdag 10 juni is de officiële opening van ‘de klimplant’ op het Bloemhofplein. Tijdens de vernieuwing van het Bloemhofplein werd op verzoek en in overleg met bewoners en kinderen van Bloemhof-Midden een nieuw kunst-/speelobject ontwikkeld en ontworpen door Christine Saalfeld en gerealiseerd door GKB Staalwerk.

Overdag zijn er van 13.00 tot 18.00 uur activiteiten voor kinderen verzorgd door TOS en R’ newt op het plein. Van 18.30 tot 21.00 uur wordt er een drie gangen menu, voor u, verzorgd door de Thuiskoks.

De klimplant is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het CBK Rotterdam en maakt deel uit van de collectie BKOR.

Thuiskoks Feijenoord is een project van De Wijkkeuken van Zuid en DOCK Feijenoord en wordt ondersteund door het Fonds Sociale Infrastructuur van de Gemeente Rotterdam en de GGD.

De opening wordt ondersteund door: de Thuiskoks, DOCK Feijenoord en Opzoomer.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office