logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Onthulling bruggedicht Mathenesserbrug

Onthulling: 03/05/2019
Locatie: Mathenesserbrug

De onderkant van de Mathenesserbrug in Rotterdam wordt verfraaid met een gedicht van voormalig stadsdichter Daniel Dee. Dit is een initiatief van stichting De zoek naar de Schittering, met als ambitie 10 bruggen over de Delfshavense Schie in Delfshaven en Overschie in Rotterdam te verfraaien met poëzie van Rotterdamse dichters. Tijdens het wachten kunnen automobilisten, fietsers en wandelaars gedichten aan de onderzijde, op of nabij de brug lezen.

Het eerste bruggedicht wordt officieel gepresenteerd aan Delfshaven en de stad op vrijdag 3 mei van 17.00 tot 19.00 uur.  Het ontwerp is van Bart Oppenheimer.

17:00 – 17:30 feestelijke, muzikale ontvangst op Mathenesserbrug
17:30 – 18:00 aanvang programma met:

– Tsead Bruinja, Dichter des Vaderlands
– Daniël Dee, dichter bruggedicht
– Jiske Foppe, st de Zoek naar Schittering
– Wethouder Arjan van Gils nms Wethouders Kasmi

18:00 – 18:15 officiële opening brug
18:15 – 19:00 afsluiting met muziek, thee en hapjes bij Meram restaurant

Muziek door saxofonist Loek van den Berg & friends.

Foto: Paul van der Blom Fotografie

lees meer

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office