logo_cbk

CBK Rotterdam

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

logo_tent logo_sir logo_bkor logo_artoffice

Morabeza Records music event

Event: 20/09/2019
Locatie: TENT

Morabeza Records, het eerste Kaapverdische plantenlabel ter wereld, werd in 1965 opgericht in Rotterdam door João Silva – beter bekend als Djunga de Biluca. Dit iconische platenlabel heeft, met Rotterdam als basis, een belangrijke plek in de Kaapverdische geschiedenis en muzieksector. De oprichting van het label was onderdeel van de koloniale onafhankelijkheidsstrijd tegen Portugal, onder leiding van Amílcar Cabral.

Op 20 september zullen DJ Morabeza en DJ Jose Lizardo platen draaien en ons via de muziek de hedendaagse relevantie van Morabeza in Rotterdam en de wereld laten zien.

DJ Morabeza aka Andre Hart is een schrijver en columnist. Als verwoed verzamelaar van Kaapverdisch vinyl en black music conaisseur kan hij worden gezien als een echte Rotterdammer mét soul.

DJ Jose Lizardo aka Jorge Manuel is een zanger van de Kaapverdische reggae band Delidel Touch,cultureel activist, Pan Africanist en Rastafari. Als geboren en getogen Kaapverdische Rotterdammer is hij actief binnen de Rotterdamse culturele sector. Ook is hij achterneef van Morabeza oprichter João Silva en specialiseert hij zich in de Kaapverdische muziekgeschiedenis en in het bijzonder diens link met de Rotterdamse scene.

Bekijk hier het Facebook-event.

Toegang vrij.

TENT  is het platform voor hedendaagse kunst in de context van Rotterdam met tentoonstellingen, nieuwe producties, educatieprojecten, performances en events met makers uit de stad en daarbuiten.
Naar website TENT

Sculpture International Rotterdam beheert de internationale beeldencollectie van Rotterdam op de stedenbouwkundige hoofdlijnen van de stad, brengt deze onder de aandacht en ontwikkelt een grootstedelijk internationaal kunstbeleid.
Naar website SIR

BKOR beheert en vernieuwt de omvangrijke stadscollectie in samenwerking met betrokken Rotterdammers, bedrijven en instellingen. BKOR adviseert de gemeente, burgers en kunstenaars over het realiseren, plaatsen, herplaatsen en saneren van openbare kunstwerken.
Naar website BKOR

Art Office bemiddelt, informeert en ondersteunt Rotterdamse beeldend kunstenaars t.a.v. hun beroepspraktijk. Voor kunstenaars, instellingen en particulieren.
Naar website Art Office