Event

20/09/2019
TENT

Morabeza Records music event


Morabeza Records, het eerste Kaapverdische plantenlabel ter wereld, werd in 1965 opgericht in Rotterdam door João Silva – beter bekend als Djunga de Biluca. Dit iconische platenlabel heeft, met Rotterdam als basis, een belangrijke plek in de Kaapverdische geschiedenis en muzieksector. De oprichting van het label was onderdeel van de koloniale onafhankelijkheidsstrijd tegen Portugal, onder leiding van Amílcar Cabral.

Op 20 september zullen DJ Morabeza en DJ Jose Lizardo platen draaien en ons via de muziek de hedendaagse relevantie van Morabeza in Rotterdam en de wereld laten zien.

DJ Morabeza aka Andre Hart is een schrijver en columnist. Als verwoed verzamelaar van Kaapverdisch vinyl en black music conaisseur kan hij worden gezien als een echte Rotterdammer mét soul.

DJ Jose Lizardo aka Jorge Manuel is een zanger van de Kaapverdische reggae band Delidel Touch,cultureel activist, Pan Africanist en Rastafari. Als geboren en getogen Kaapverdische Rotterdammer is hij actief binnen de Rotterdamse culturele sector. Ook is hij achterneef van Morabeza oprichter João Silva en specialiseert hij zich in de Kaapverdische muziekgeschiedenis en in het bijzonder diens link met de Rotterdamse scene.

Bekijk hier het Facebook-event.

Toegang vrij.